Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

News

· Ampliaran les zones inundables creant basses noves al costat de l´Estany (14/08/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / J.M. Bartomeu - Els ajuntaments de Banyoles i de Porqueres tenen la intenció de crear noves basses al costat de l´Estany per convertir els terrenys en zones inundables i, així, poder recuperar antics espais naturals. Aquesta operació entra dins dels projecte Life, segons va anunciar l´alcalde banyolí, Pere Bosch.

Bosch va informar que «al voltant de l´Estany en aquests moments s´està aplicant el projecte Life. Vàrem crear conjuntament amb l´Ajuntament de Porqueres un Consorci de Gestió de l´Espai, en el qual també participa la Diputació». Actualment, s´estan fent diferents intervencions com la redefinició d´un nou pas de bicicletes i vianants a l´altre costat de la punta de Lió. L´alcalde banyolí va assegurar que «s´estan fent adquisicions de terrenys entre la zona de Banyoles i de Porqueres, alguns dels quals seran inundables i, per tant, s´hi crearan noves basses» i va concloure que «són actuacions dirigides a recuperar el seu valor natural».
El pulmó de la ciutat
A Banyoles gairebé no hi ha camins veïnals i l´Estany és el pulmó de la ciutat. L´alcalde va explicar que «nosaltres fem les actuacions a través del projecte Life i esperem que doni bons resultats».
Respecte a l´entrada a la ciutat per la banda sud, fa temps, l´Ajuntament va recuperar el carrer de Mata, la zona que hi ha enjardinada i ara, segons va explicar Pere Bosch, «el que estem fent és intentar negociar amb el Govern de la Generalitat el traspàs de la titularitat de la carretera, que fa travessia de la ciutat».
Hi ha un compromís verbal perquè a partir d´aquest traspàs comencin les actuacions. Pere Bosch va afirmar que «el que farem es centrar les actuacions de l´entrada de Banyoles per la zona sud, pel poste de benzina de Mata». L´alcalde de Banyoles va afegir que es tractaria «bàsicament d´urbanitzar-la de forma correcta perquè era és una zona desordenada, però que permetria tenir una entrada digna a la ciutat».
Una actuació ben immediata, en els propers mesos, serà iniciar les obres de l´entrada a la ciutat per Vilavenut, on -com va afirmar l´alcalde- «hi ha tota una zona verda que també volem recuperar».



Site map Contact Home Life Project