Català | English | Español
logo consorcio vista aerea
ombra menu


Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Noticias

· CiU demana a la Generalitat que defineixi la figura de protecció de l'estany (21/10/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / Sònia Tubert - Convergència i Unió ha demanat a la Generalitat que defineixi quina figura de protecció ha de regir l´estany de Banyoles.

Des de la federació, consideren que el nivell de protecció de l´estany s´ha de decidir de manera consensuada amb el territori, i creuen que ha de fer compatible l´ús humà i la preservació de la natura.
El diputat de CiU al Parlament de Catalunya, Esteve Vilanova, ha presentat una bateria de preguntes a la cambra catalana per conèixer la posició del govern respecte a la possibilitat de declarar Parc Natural la conca lacustre. Vilanova creu que «la Generalitat s´ha de definir respecte la figura de protecció que ha de regir l´Estany de Banyoles i el seu entorn». Amb tot, el diputat reconeix que «cal estudiar acuradament les característiques de l´Estany i la seva conca lacustre abans de definir-se». Encara que ha declarat que «no sempre la més alta protecció és la òptima», Vilanova ha reclamat al govern que «estudiï la possibilitat de declarar l´Estany de Banyoles Parc Natural».



Mapa del sitio Contactar Página de inicio Proyecto Life