Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

· Els límits del futur parc natural, ja definits (01/12/05)

14-07-2010:CAM - El Punt / O.M. - Els límits del futur parc natural de la conca lacustre de l'estany de Banyoles ja s'han començat a definir, després de les últimes reunions entre el Consorci de l'Estany -format pels ajuntaments de Banyoles i Porqueres i la Diputació de Girona-, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat i la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya.

La proposta que tirarà endavant inclourà la zona que actualment ja està classificada com a zona protegida PEIN (Pla Especial d'Interès Natural) a l'entorn de l'estany, la zona lacustre de Sant Miquel de Campmajor, la platja d'Espolla de Fontcoberta i un tram de la conca del riu Ser. Això descarta la proposta elaborada per entitats comarcals, on també s'incloïen el pla d'Usall i Martís, la reserva de fauna salvatge de l'illa del Fluvià i connectors ecològics amb Rocacorba i l'Alta Garrotxa. Així ho ha reconegut el regidor de Medi Ambient de Banyoles, Xavi Vila, que ha admès que s'ha reduït la proposta, si bé no ha descartat que s'utilitzi un altre grau de protecció per mantenir les funcions de connectors biològics d'algunes zones. Vila ha afirmat que ara aquesta proposta «s'haurà de debatre amb tots els agents i sectors implicats».

Aprovació el mes de maig
Per altra banda, el director general de Medi Natural de la Generalitat, Ramon Luque, ha admès que el calendari amb què es treballa actualment preveu que el projecte de parc natural estigui definit després d'aquestes festes de Nadal, moment en què començaria el debat amb el territori. Això duraria dos o tres mesos, i després es posaria a exposició pública. El govern l'hauria d'aprovar inicialment el mes de maig, i definitivament abans de finals d'any. Luque creu que una proposta intermèdia «és la més viable i abastable per a la gestió i preservació de l'espai».



Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life