Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

· L´Ajuntament de Banyoles compra uns terrenys prop de l´estany per restaurar-los (29/04/05)

09-06-2023:CAM -

Diari de Girona / S. Tubert - L´Ajuntament de Banyoles ha adquirit uns terrenys de gairebé 16.000 metres quadrats a la conca lacustre de l´estany per restaurar-ne els ambients aquàtics dins el projecte Life Natura, gestionat pel Consorci de l´Estany.

Es tracta de dues finques situades al sector Amaradors-Lió i que han costat 27.647,36 euros.

Els terrenys havien estat agrícoles, però es van deixar de conrear a principis dels anys 90, i ara estan catalogats pel Pla Especial de Protecció de l´Estany com a zona de protecció natural. Segons han informat fonts del Consorci de l´Estany, presenten un potencial molt alt per la restauració d´ambients humits, precisament una de les principals finalitats del projecte Life.

Tant el consistori banyolí com la resta de socis del programa, l´Ajuntament de Porqueres i la Fundació Territori i Paisatge, estan negociant la compra d´altres finques per incloure-les també al Life. En total, es preveuen adquirir 219.876,54 metres quadrats de terrenys del voltant de l´estany, que s´han valorat en 395.830,20 euros.



Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life