Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

· Les obres per a l´ampliació de l´edifici del nou Museu Darder s´acabaran el setembre (11/08/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / Cristina Valentí - El proper mes de setembre és la data prevista per l´Ajuntament de Banyoles per finalitzar les obres de rehabilitació i ampliació de l´edifici que albergarà el nou Museu Darder.

Segons ha confirmat el regidor d´Urbanisme del consistori banyolí, Jaume Butinyà, després de les vacances de l´agost l´equipament estarà gairebé acabat i només caldran ultimar detalls com algunes instal·lacions d´aigua i llum.
El regidor va avançar que l´edifici entrarà en funcionament tan bon punt s´hagin adequat els espais que donaran cabuda -a més del museu- a despatxos del Consorci de l´Estany, de la Universitat de Girona i d´entitats naturalistes com Limnos. Jaume Butinyà va assenyalar que, a principis del 2007, es podria començar a ocupar el nou espai.
Pel que fa a la inauguració del museu encara caldrà esperar una mica més de temps perquè es calcula que el projecte de museïtzació es realitzarà al llarg de l´any que ve.
El nou Darder tindrà dues parts. D´una banda es reservarà un espai per a la col·lecció de Francesc Darder que s´exhibirà als soterranis de l´edifici. Aquesta ubicació pretén fer la sensació al visitant que es trasllada no només en l´espai sinó també en el temps per tal que conegui com eren el museus de finals del segle XIX i principis del XX. El maig passat, l´alcalde de Banyoles, Pere Bosch, va assenyalar que ara «es tracta de reinterpretar» la col·lecció d´aquest barceloní polifacètic.
D´altra banda, la primera planta estarà ocupada pel Centre d´Interpretació de la Conca Lacustre, l´eix del qual girarà entorn de l´aigua i, concretament, del llac banyolí.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life