Català | English | Español
logo consorcio vista aerea
ombra menu


Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Noticias

· Milà diu que abans de finals d'any es delimitarà l'espai protegit de l'Estany (1/07/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / X.ALSINET / ACN - El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, va assegurar ahir que durant el segon semestre del 2005 s´aprovarà la delimitació definitiva de l´espai a protegir a l´estany de Banyoles i s´establiran quines parts hauran de ser Parcs Naturals i quines rebran altres mesures de protecció.

Milà ho va dir al Parlament en resposta a una pregunta d´ERC durant la sessió de control. El conseller va respondre en el ple del Parlament a una pregunta plantejada per la diputada d´ERC Maria Mercè Roca sobre quin era el calendari previst per al desenvolupament dels processos de creació del parc natural de la zona lacustre de Banyoles i de redacció i aprovació del pla especial de protecció del medi natural i del paisatge.
El conseller de Medi Ambient i Habitatge va recordar que el dia 22 de maig es va signar un protocol de col·laboració entre el seu Departament i la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya, amb l´objectiu de començar els estudis i els procediments per delimitar quins són els espais susceptibles de protecció però, especialment, si ha de ser tot l´àmbit el que tingui el nivell de protecció de Parc Natural o bé si ha de tenir diverses figures de protecció, i si s´han d´integrar connectors ecològics respecte a altres espais de l´entorn.
Milà ha explicat que l´equip tècnic ha acabat la primera part dels seus treballs, on s´han elaborat diversos «escenaris alternatius» per aplicar figures d´acció, protecció i gestió en l´àmbit. Uns escenaris que seran discutits en les properes setmanes en una reunió que mantindrà el director general de Medi Natural i els seus tècnics, els ajuntaments de la zona, el consorci de l´Estany i la Fundació Territori i Paisatge.



Mapa del sitio Contactar Página de inicio Proyecto Life