Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Cuidant la xarxa de camins a peu i en bici de l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles

31-07-2023:CPM -

Millorar la qualitat de vida ha estat sempre una aspiració social compartida entre tots. Un dels elements essencials de la qualitat de vida és la salut entesa com a estat de benestar físic, mental i social, i no solament com a absència de malaltia.

Els Espais Naturals Protegits són claus en aquest sentit, ja que el contacte regular amb la natura i la pràctica d’activitat física a l’aire lliure ajudar a millorar la salut de les persones.

L’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles disposa d’una infraestructura de qualitat amb la finalitat de poder visitar i gaudir de la natura de forma compatible a l’ús ordenat dels visitants.

Actualment existeixen 4 rutes a peu o en bicicleta que transcorren per 30 km i que els usuaris poden seleccionar i realitzar en funció del seu grau de dificultat. Les rutes són:

1 – Volta a l’Estany de 8 km i de 2 hores i 30 minuts de durada.

2 – Ruta de la Puda i les Estunes de 2 km i 1 hora de durada.

3 – Ruta de Can Morgat i Puig Clarà de 7 km i 2 hores de durada.

4 – Ruta de Lió i el Puig de Sant Martirià de 7 km i 2 hores de durada.

5 – Ruta la Platja d’Espolla de 2 km i 45 minuts.

El Consorci de l’Estany, entitat pública que gestiona l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles i de la Platja d’Espolla, entre altres objectius treballa pel desenvolupament local sostenible per millorar les condicions de vida de la població. A més és l’ens públic que vetlla pel manteniment de les finques públiques i en custòdia.

D’ençà de la seva creació el 2004, ha dedicat molts esforços tècnics i financers en l’ordenació i millora de la xarxa de camins i itineraris a peu o en bicicleta.

El passat 19 de juny de 2023, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona - DIPSALUT, va atorgar una subvenció de 20.000,00.-€ pels treballs inclosos a la memòria tècnica “Manteniment de la xarxa de itineraris a peu o en bicicleta de l’entorn de l’Estany de Banyoles 2023” d’un import total de 38.085,66.-€. Actuacions necessàries pel bon estat de conservació de la xarxa i el seu entorn més immediat.

Les tasques previstes s’han dut a terme durant 5 mesos, de febrer a juny de 2023. Els treballs de manteniment consisteixen en les segues dels margues dels camins, l’eliminació de bassals, manteniment de passeres, recollida de deixalles (papers, plàstics, ampolles) que han estat abocats en els camins i marges, esporga baixa i retirada d’arbres/branques caigudes; neteja de senyals i tanques, manteniment de passeres o miradors, etc.

Els treballs han estat executats pel personal de l’Àrea especialitzada del Consell Comarcal del Pla de l’Estany “El Centre el Puig”. Hi han participat un monitor més dos usuaris del centre en dies feiners i un usuari de reforç puntual als caps de setmana i dies festius.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life