Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

- De visita a l'Estany. (Maig 2006)

09-06-2023:CAM -

El Pregoner. Revista Municipal de Banyoles. El Consorci de l’Estany ha iniciat un seguit d’obres a la banda oest de l’Estany per tal de millorar els espais públics i els camins.

Un dels objectius en la gestió d’un espai natural, com el de l’Estany, és fer compatible l’ús públic amb la conservació de la natura. En aquest marc el Consorci de l’Estany ha iniciat diverses actuacions situades entre el sector dels Desmais fins a Can Cisó. Accions orientades a l’adequació ambiental i millora dels espais d’ús públic (prats, fonts, mobiliari,...) i la xarxa de camins pedestres.

• Sector dels Desmais i el Vilar
Amb aquesta actuació s’instal·larà la nova Font del Ferro, i es condicionaran els prats del voltant. Es pretén millorar l’estat de la vegetació de la zona i restaurar-la, a partir de la poda de l’arbrat, l’eliminació d’espècies exòtiques i la repoblació de vegetació autòctona de bosc de ribera entre d’altres, tot mantenint el paisatge característic actual i el seu ús públic. A més es substituirà el mobiliari urbà que ha quedat obsolet, i s’hi col·locaran papereres i bancs, així com pannells informatius. Durant el mes de febrer, es van fer tasques de poda de seguretat al conjunt del sector i va ser necessari retirar alguns arbres morts amb risc de caiguda.

• Paratge Coromina-Punta Freixenet
En aquest paratge, situat a la banda de ponent de l’Estany, al terme municipal de Porqueres, està previst instal·lar-hi tres passeres i un mirador per facilitar l’accés i la visita en aquest espai. Les obres d’instal·lació d’aquest mobiliari es realitzarà al llarg d’aquesta primavera.

• Can Cisó.
Un dels sectors emblemàtics per l’observació d’estanyols és a la zona de Can Cisó. La visita a l’Estanyol Nou i el de Can Cisó es fa sobre un petit camí forestal estret i que s’entolla freqüentment. El Consorci pretén millorar aquests accessos homogeneïtzant-los amb la resta de camins de l’entorn de l’Estany. La millora de ferm del camí i la col·locació de pannells informatius, així com la millora de la vegetació són tasques a desenvolupar. Aquest hivern s’ha retirat una tanca de xiprers i alguns arbres amb risc de caiguda. Per altre banda també s’ha realitzat l’eliminació d’espècies exòtiques.

EL DIA DE L’ESTANY

S’acosta el dia de l’Estany, el diumenge 21 de maig al Parc de la Draga. Aquest any està previst l’alliberament d’un animal, els tallers organitzats per l’Escola de Natura i una sortida a l’Estany, per qui vulgui conèixer millor la llacuna dels Amaradors. Tot seguit un grup d’animació infantil, repartiment de refrescos per a la canalla i altres sorpreses. Per acabar el Picnic Jazz. I uns dies abans de Sant Jordi en Blauet torna amb una nova aventura: En Blauet i el retorn dels aiguamolls!Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life