Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Dia Mundial de les Zones Humides 2012

12-06-2023:CPM -

 Tot i la temperatura extrema, una quarantena de persones assisteixen als diferents actes organitzats pel Consorci de l’Estany, l’Associació Limnos i el Museu Darder. Espai d’interpretació de l’Estany en motiu del Dia Mundial de les Zones Humides celebrats durant els dies 3 i 4 de febrer. Aquesta diada commemora la signatura del Conveni Ramsar per a la protecció d’aquests ecosistemes signat el 2 de febrer de 1971. Ramsar és el primer tractat modern, de caràcter intergovernamental, sobre conservació i ús sostenible dels recursos naturals. El Dia Mundial de les zones humides té com a objectiu divulgar el valor d’aquests tipus d’espais naturals, uns dels més productius i rics de la Terra i, a la vegada, dels més fràgils i amenaçats. Aquest any es compleixen 40 anys de la signatura del conveni.

 Amb aquest pretext, i des de fa uns anys, s’organitzen activitats per tal de promoure el coneixement i estudi del patrimoni natural i cultural de les zones humides de la comarca, un dels espais més singulars de Catalunya, així com divulgar-ne els seus valors i fer ressò de la importància de la seva protecció i conservació.

El format de les activitats està consolidat des de fa uns anys amb una jornada de xerrades i una visita guiada. Com cada any s’ha destinat un espai a la presentació de treballs de recerca naturalista realitzats per estudiants de batxillerat. Els treballs presentats han estat:

-La llúdriga, a càrrec de Martí Gimferrer.

-Les plantes medicinals i els remeis casolans: riquesa a l’abast, a càrrec de Clara Boix.

-El colom de vol català a càrrec de Joana Gonzàlez.

Tots tres estudiants de l’IES Pere Alsius de Banyoles.

A continuació van tenir lloc dues ponències relacionades amb la fauna del Pla de l’Estany:

- El Seguiment de fauna del voluntariat ambiental de Limnos a càrrec de Juanjo Butrón.

- La Revisió històrica de les nàiades de la zona lacustre a càrrec de Iolanda Puigdevall

Tot seguit es va presentar una xerrada el marc de l’exposició Aliens

Plan de erradicación de la población de carpas (Cyprinus carpio) en la Laguna de Zóñar (Córdoba). A càrrec de Carlos Fernández Delgado.

 Una trentena de persones van assistir a les presentacions.

 Dissabte al matí es va organitzar una visita per El Terri. Es va fer una ruta a peu seguint el carril bici des de Cornellà fins al Molí de Borgonyà. La ruta va continuar visitant els diferents afluents del Terri fins a la Font de Sant Jaume.

 Tot i la temperatures extremes i l’alerta pel fred siberià, una desena de persones van seguir la ruta.

Imatges diverses de les xerrades i l'excursió del Dia Mundial de les Zones Humides 2012. 

 
DSC00115.JPG

DSC00115.JPG

DSCF3939.jpg

DSCF3939.jpg

DSCF3958.jpg

DSCF3958.jpgMapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life