Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

El Consorci de l’Estany executarà unes actuacions de millora al sector dels Amaradors, al nord de l’Estany.

25-09-2020:CPM -

L’objectiu general de les actuacions és la conservació d'hàbitats i espècies d’interès amb una intervenció directa sobre ells i una altra intervenció indirecta que afecta a l’ordenació de l'ús públic al sector dels Amaradors.

En concret es realitzaran les següents actuacions:

• Millora d’hàbitats i espècies d’interès amb actuacions per potenciar i augmentar la superficie d’aiguamolls calcaris amb mansega i la creació de nous nuclis de la falguera d’aiguamolls (Thelypteris palustris), una espècie que només viu a l’Estany i que es troba amenaçada i protegida.

• Reparació del bagant de sortida d’aigua de la llacuna dels Amaradors per tal de controlar la inundabilitat i afavorir hábitats propicis per espècies d’interés com la tortuga d’estany.

• Poda i retirada d’arbres morts i en perill de caiguda sobre els camins peatonals.

• Eliminació d’espècies de flora invasora que el Consorci de l’Estany controla la seva expansió des del 2004.

• Reordenació de la xarxa de camins a peu del sector dels Amaradors amb l’eliminació de camins no volguts i amb la millora del ferm d’alguns dels existents. Es col·locarà també una tanca delimitadora en un tram de camí on els usuaris tenen tendència a obrir camins paral·lels.

• Millora d’infraestructures amb eliminació d’un mirador no utilitzat, la millora d’una passera existient i la reubicació de l’aguait dels Amaradors a un punt més proper a la xarxa principal de camins a peu i amb vistes al lóbul nord de l’Estany.

• Senyalització de la zona en restauració.

És un exemple més de restauració i millora d’hàbitats d’interès natural a l’entorn de l’Estany que el Consorci de l’Estany promou des de la seva creació.

Durant l’execució de les obres, que està previst que durin unes tres setmanes, el camí peatonal del sector dels Amaradors quedarà tallat al pas de vianants des de la riera de Lió fins al bosc de Can Morgat. El pas alternatiu es realitzarà pel carril bici.

El cost total del projecte és de 57.803,82.-€ dels quals el Consorci de l’Estany ha aconseguit un ajut de 52.023,44.-€ (90% del total del projecte) atorgat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant la convocatòria d’ajuts per actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life