Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

El Consorci de l’Estany inicia el projecte de restauració del rec de Vimeteres, entre la Draga i la Caseta de Fusta

13-02-2015:CPM -

 L’objectiu principal del projecte és la restauració i millora del rec de Vimeteres, per tal de facilitar la recolonització d’espècies pròpies d’aiguamolls, mitjançant una adequació de l’espai existent.

 S’actuarà en un tram de 200 ml del rec de Vimeteres, entre el Parc de la Draga i la pesquera de la Cala (a prop de la Caseta de Fusta).

En concret es netejarà i dragarà el sistema de canals del rec de Vimeteres eixamplant els trams de connexió amb l’Estany. Aquesta actuació permetrà la recirculació i renovació de les aigües, evitant així l’estancament quan el nivell de l’aigua de l’Estany és baix.

També es reperfilarà el marge del rec, en els trams on es troba més erosionat, per ajudar al desenvolupament de vegetació de ribera pròpia de la zona. Es plantaran alguns exemplars per accelerar aquesta recolonització.

Aquests treballs permetran crear un hàbitat idoni per tal d’afavorir les d’espècies d’interés comunitari, incloses a la Directiva d’Hàbitats i presents a l’Estany com és el cas dels cargols Vertigo moulinsiana i Vertigo angustior, la tortuga d’aigua dolça (Emys orbicularis), la tortuga de rierol (Mauremys leprosa), espècies d’amfibis, de libèl·lules i de peixos autòctons com el barb de muntanya (Barbus meridionalis).

És un exemple més de restauració i millora d’hàbitats d’interès natural a l’entorn de l’Estany que el Consorci de l’Estany promou des de la seva creació.

Durant l’execució de les obres el camí peatonal de l’Antón Prat quedarà tallat al pas de vianants des de la Draga fins a la Caseta de Fusta. El pas alternatiu es realitzarà pel camí que hi ha entre el carril bici i la carretera C-150a

El cost total del projecte és de 39.232,52.-€ dels quals el Consorci de l’Estany ha aconseguit un ajut de 29.570,39.-€ otorgat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant la convocatòria d’ajuts per actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya.

Banyoles, 12 de febrer de 2015Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life