Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Especialistes en espècies exòtiques invasores i en mol·luscs de rius i zones humides es reuneixen a Girona

21-11-2017:CAM -

En el marc del projecte LIFE Potamo Fauna, el Consorci del Ter, va organitzar la setmana del 16 al 21 d'octubre el "5º Congreso Nacional sobre Especies Exóticas Invasoras" i les "Jornades sobre estudi i conservació de mol·luscs de rius i zones humides"

 D'una banda, hi va haver el "5º Congreso Nacional sobre Especies Exóticas Invasoras" que va comptar amb més de 90 inscrits i va tenir lloc del 16 al 18 d'octubre. A més del LIFE Potamo Fauna en l'organització hi havia el Grupo Especialista en Invasiones Biológicas (GEIB) i el Limno Pirineus. El 16 i 17 d'octubre hi va haver ponències, sessió de pòsters i la conferència inaugural a càrrec de la Doctora Belinda Gallardo, amb el títol "Especies invasoras y cambio climático, un "duo mortal" para la conservación de la biodiversidad".

Entre les conclusions elaborades de forma consensuada entre els participants en el Congrés, investigadors, representants d'organitzacions científiques i conservacionistes, professionals, tècnics i gestors de l'Administració de l'àrea de medi ambient, destaca, instar al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a desenvolupar amb caràcter d'urgència els mecanismes necessaris per assegurar la coordinació, l'acord i el consens en la gestió entre les diferents administracions i els diferents sectors socio-econòmics, amb la finalitat de prevenir la introducció d'espècies exòtiques invasores i frenar-ne la seva expansió. També, demanen a les administracions Central, Autònomiques i Locals coordinar-se i cooperar de forma eficaç, comptant sempre amb la comunitat científica. A més, apunten la necessitat de generar més informació sobre les espècies exòtiques invasores emergents, així com més informació científica i tècnica de cara a la realització d'anàlisis de risc, així com reiteren la necessitat que les prohibicions a la importació de determinades espècies exòtiques es faci a gran escala (per exemple, no es permeti el comerç de tortugues en comptes de prohibir espècies concretes). 

D'altra banda, les "Jornades sobre estudi i conservació de mol·luscs i zones humides" van comptar amb més de 30 participants i van tenir lloc els dies 20 i 21 d'octubre. En aquestes hi va haver conferències, taules rodones, ponències i sessió de pòsters, a més d'una visita al centre de cria de nàiades del Consorci de l'Estany, situat a Porqueres. A part del LIFE Potamo Fauna, en l'organització també hi havia la Sociedad Española de Malacología (SEM) i l'Assocació Catalana de Malacología (ACM).

 
IMG_1903.JPG

IMG_1903.JPGMapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life