Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

El Consorci de l'Estany exposarà plantes autòctones i exòtiques a la Fira de Sant Martirià

12-06-2023:CPM -

Els dies 15, 16 i 17 es celebra la 35ª edició de la Fira de Sant Martirià de Banyoles al Parc de la Draga, , i el Consorci de l’Estany disposarà d’una carpa i un espai expositiu a l'espai eteriot de la Mostra de Races autòctones per a mostrar la tasca desenvolupada en la conservació de la biodiversitat.

L'espai expositiu del Consorci compta amb el suport dels organitzadors de la Fira, així com amb la participació de voluntaris ambientals de l’associació Limnos.

Creiem que és una molt bona oportunitat per incidir en la població local, entre 15.000 i 20.00 visitants a la Fira, sobre les tasques del Projecte Estany, concretament sobre la problemàtica de conservació de les espècies de flora autòctona, i en especial la problemàtica derivada de la introducció d’espècies de plantes exòtiques invasores. En els últims anys ja es va dedicar l’espai expositiu al Projecte Estany, i es van mostrar tortugues aquàtiques autòctones, la tortuga d’Estany i la Tortuga de rierol, i una mostra de peixos autòctons.

A l'espai es podrà veure una recreació d'un bosc amb planta autòctona pròpia de l'Estany de Banyoles, tant de boscos de ribera com d'alzinars i rouredes, també hi haurà una mostra de les plantes exòtiques de caràcter invasor que creixen a l'entorn de l'Estany. El Consorci de l'Estany està dedicant molts esforços a l'eliminació i control d'aquestes espècies a l'Estany. Per això a la mostra es vol sensibilitzar als usuaris de plantes de jardineria perquè escollin plantes alternatives a les considerades invasores per a utilitzar-les en espai sprivats. D'aquesta manera a l'espai també es mostrarà un conjunt d'espècies exòtiques no invasores, i també de planta autòctoina que es pot utilitzar com a plantes alternatives per a tenir un jardí més sostenible.

El comerç de plantes exòtiques per part de viveristes i gardens és una font d'introducció de plantes invasores que poden afectar negativaments els ecosistemes naturals. A través de les llavors, els ocells i altres animals poden escampar les plantes fora dels espais enjardinats i alterar els espais naturals. És molt important prendre conciència d'aquest problema i consumir plantes de jardineria de forma responsable.Existeixen manuals i recomanacions per a un us correcte de les plantes i per tal d'evitar aquestes plantes invasores.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life