Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Més de 1.700 visitants a l’exposició “Aliens!La invasió de les espècies exòtiques” que ha tancat les portes l’11 de març passat.

12-06-2023:CPM -

L’exposició viatjarà properament al Museu Blau del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, on serà exposada del 22 de març fins a finals d’any.

L'11 de març de 2012 va finalitzar l’estada de l’exposició "Aliens! La invasió de les espècies exòtiques" a Banyoles després de 3 mesos oberta al públic els caps de setmana. Aquesta exposició, produïda pel Consorci de l'Estany, el Museu Darder i l'Ajuntament de Banyoles en el marc del Projecte Estany, un Projecte LIFE de la Unió Europea, s’ha pogut veure al Museu Darder des de finals de novembre de 2011. Ha estat visitada per bona part de les escoles i instituts de la comarca, així com per població local i forana. Les escoles van poder gaudir de visites gratuïtes, que anaven acompanyades de tallers que permetien la identificació dels alumnes tant amb les espècies amenaçades com amb la problemàtica que provoquen algunes espècies exòtiques.

Visitada per més de 1.700 persones, s’espera que hagi servit per conscienciar  la població sobre la importància de la problemàtica de les espècies exòtiques invasores, la qual cosa n’era el principal objectiu. Els organitzadors consideren el balanç molt positiu, tant pel que fa als continguts de l’exposició com per les visites i les respostes dels visitants de l’exposició. S’ha de tenir en compte, però, que la mostra només ha estat oberta els caps de setmana i entre setmana només per visites escolars concertades. La majoria de visites han estat fetes per grups (979), les visites individuals han estat un total de 707, mentre que els tallers escolars han portat a visitar-la 601 alumnes. Pel que fa a les visites guiades, s’hi han acollit 72 persones, i finalment, als tallers organitzats per famílies, 69 persones més.

L’exposició, amb mòduls fabricats amb un material totalment reciclable, inicia ara un període d'itinerància, primer al Museu Blau (Barcelona), on romandrà fins el 31 de gener de 2013, i posteriorment a d'altres poblacions de Catalunya i Espanya.

 

Banyoles 27 de març de 2012

 Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life