Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

El Consorci de l’Estany visita dos centres de cria de fauna aquàtica al Delta de l’Ebre i a València referents a nivell nacional en la cria de peixos d’espècies protegides

09-06-2023:CAM -

El Consorci de l’Estany ha visitat el Centre Ictiològic del Delta de l’Ebre depenent del Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Centre d‘investigació piscícola del Palmar situat al Parc Natural de l’Albufera de València i depenent de la Generalitat Valenciana. La visita dels tècnics del Consorci de l’Estany pretenia adquirir coneixement pràctic per al desenvolupament de les tasques de cria de nàiades i de manteniment dels peixos en captivitat dins el PROJECTE ESTANY.

IMG_2492.jpg

Interior del Centre Ictiològic del Delta de l’Ebre, i tècnics del centre i del Consorci discutint aspectes tècnics de la cria en captivitat de la fauna aquàtica.


S’han visitat els centres per compartir coneixements tècnics sobre el funcionament de les instal•lacions i sobre les necessitats per al manteniment en bones condicions de la fauna aquàtica. Especialment interessant han estat les experiències relacionades amb la cria de nàiades i peixos a València, i el manteniment, alimentació i atencions dedicades als peixos al Delta de l’Ebre.

El Centre Ictiològic del Delta de l’Ebre és una instal•lació adscrita al Parc Natural del Delta de l’Ebre dedicada a la cria en captivitat de peixos com el fartet, el samaruc, la bavosa de riu, l’espinós i que també treballen amb altres espècies com el tritó palmat. També fan seguiments i estudis de peixos, rescats i salvaments de peixos, i educació ambiental. Les instal•lacions mantenen poblacions de bavosa de riu i espinós, dues espècies de peixos amb les quals  també es vol treballar a Banyoles, i tenen gairebé 20 anys d’experiència acumulada en el manteniment de les instal•lacions. Els seus consells sobre alimentació i manteniment dels tancs amb peixos seran bàsics per al funcionament del laboratori de cria de nàiades del Projecte Estany. Els tècnics del centre havien visitat Banyoles uns mesos enrere, facilitant l’intercanvi recíproc d’informació.

El Centre d‘investigació piscícola del Palmar és un centre situat al costat de l’Albufera de València adscrit a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana. La piscifactoria del Palmar (Albufera de València) ha produït des de la seva creació fa més de 20 anys, prop de 500.000 exemplars de les tres espècies de peixos d’aigua dolça més amenaçats de Catalunya, el samaruc, el fartet i l’espinós, dels quals un 70% han estat alliberats al medi natural ajudant a la conservació de les espècies. També han estat treballant amb la plantes aquàtiques amenaçades, plantant al medi natural més de 160.000 exemplars de flora aquàtica autòctona. El centre d‘investigació piscícola és un centre de referència per altres comunitats autònomes, i també dins la Unió Europea, doncs han desenvolupat o col•laborat en diversos projectes LIFE. Últimament han experimentat també la cria semi-natural de nàiades en les piscines del centre, i la reproducció amb èxit de la tortuga d’estany. La visita també va incloure un intercanvi amb els tècnics d’un projecte “LIFE Trachemys” dedicat a l’eliminació de tortugues exòtiques a la comunitat Valenciana i es van visitar les instal•lacions del Centre de reproducció de fauna La Granja del Saler al Parc Natural de l’Albufera. S’espera també una visita pròxima dels responsables d’aquest centre a les instal•lacions del laboratori de cria de nàiades del Projecte LIFE.

Banyoles, 11 de març de 2011

IMG_2535.jpg
Una de les sales amb aquaris del Centre d‘investigació piscícola del Palmar. Tècnics del Consorci i el Dr. Rafa Araujo assessor del projecte Estany, parlant amb tècnics del Centre i Responsables de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge de la Generalitat Valenciana.


Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life