Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

- La font del ferro canviarà de fisonomia en els propers dies (20/6/2006)

09-06-2023:CAM -

Consorci de l'Estany. La Font del Ferro canviarà de fisonomia en els propers dies. Han començat les obres de segona fase que permetran arranjar la coneguda com a Font dels Desmais.

font_ferro.JPG

Font del ferro

La Font del Ferro canviarà de fisonomia en els propers dies. El Consorci de l’Estany ha començat les obres de segona fase que permetran arranjar la coneguda com a Font dels Desmais, permanentment inundada. També s’han eliminat els dos ponts que unien el rec d’en Vilar amb el paratge i que eren molt utilitzats per a sessions fotogràfiques. La reforma del paratge, inclosa dins el projecte Life, entra en la seva segona fase, després que s’iniciés amb la poda d’alguns arbres i vegetació i la supressió d’espècies exòtiques. Ara l’actuació se centra en la reforma del mobiliari urbà. Un dels canvis més evidents serà l’arranjament de la Font del Ferro, que fins ara es trobava molt enfonsada al sòl i inundada pel propi pes de l’estructura. La font es desplaçarà uns metres més amunt per buscar la solidesa del terreny. El paratge, molt visitat per banyolins que hi fan una parada dins la volta a l’estany o per parelles de nuvis que s’hi fan les sessions fotogràfiques, patirà també un altre canvi substancial, la supressió dels ponts de formigó que unien el Paratge del Vilar amb la Font del Ferro. Segons Vila, les estructures han quedat obsoletes, presentaven riscos estructurals i a més argumenta que ja no tindran sentit davant el canvi d’ubicació de la font. Una vegada acabi la reforma, s’acondicionarà la zona, malmesa pel pas de les màquines i s’instal·laran alguns bancs i papereres noves.


Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life