Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

- La primera propietat del Consorci (juny 2006)

09-06-2023:CAM -

Consorci de l'estany / El Pregoner, revista municipal de Banyoles. L'institut Magdalena Aulina dóna una finca al consorci de l'Estany, on s'estableix un aviari de cigonyes, i cedeix l'ús d'uns edificis i un camí.

Casa_nostra_delimitat.jpg

Vista de la zona de la finca cedida

El passat mes de maig es va presentar el conveni de donació i les cessions d’unes finques i d’unes instal·lacions de “Casa Nostra”, entre l’Institut Secular Operàries Parroquials “Magdalena Aulina” i el Consorci de l’Estany. L’Institut, propietari de la finca de Casa Nostra, ha cedit 5,8 hectàrees de terreny (58.533 m2), dins el municipi de Banyoles, al Consorci de l’Estany. Els terrenys tenen un gran valor ecològic i un potencial molt elevat per al desenvolupament de la vegetació autòctona pròpia dels aiguamolls. Per això, permetran recuperar i gestionar antigues zones humides per tal de recuperar hàbitats d’interès comunitari protegits, com és el cas de les jonqueres i els prats humits. Aquestes actuacions també han permès augmentar l’extensió d’hàbitat adequat per a l’establiment d’algunes parelles de cigonya blanca; un projecte que s’està portant a terme a la zona, en col·laboració amb la Fundació Territori i Paisatge, per contribuir a la reintroducció d’aquesta au a Banyoles. De moment, ja s’hi ha construït un aviari que ha rebut setze cigonyes, on està previst que hi visquin durant aproximadament els dos pròxims anys, per tal que s’adaptin al nou hàbitat i perdin el seu actual sentit migratori. Un altre punt del conveni és la cessió d’ús d’uns edificis que es troben dins la finca de Casa Nostra. En aquest cas, s’utilitzaran com a magatzem i serveis polivalents del Consorci. En un futur podrien incloure un punt d’informació i algunes oficines del Consorci. Per tal de facilitar l’accés als terrenys, l’Institut ha cedit al Consorci l’ús compartit del camí d’accés a aquests terrenys i ha autoritzat l’obertura d’un nou camí de pas cap al paratge de Les Estunes que permetrà connectar els dos itineraris de natura existents. Alhora es permetrà l’ús compartit d’una arbreda com espai d’acampada pels tallers i camps de treball que es realitzen a l’Estany.


Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life