Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Multitudinària presentació del capgròs de la nàiada i de la cercavila Festa del Peix

09-06-2023:CAM -
El passat dissabte 23 d'octubre de 2010, coincidint amb el centenari de la primera festa del Peix, es va celebrar una cercavila popular amb capgrossos i gegants amb una gran afluència de gent. Durant la cercavila es va presentar un nou capgròs, la nàiada, un capgròs que juntament amb el del blauet ajudaran a difondre els valors naturals de l'Estany de Banyoles. L'acte formava part de la Festa Major de Sant Martirià de Banyoles, i formava part de les activitats previstes en el "Projecte Estany" desenvolupat pel Consorci de l'Estany amb fons del programa europeu LIFE.
Copia de DSC09464.JPG

Durant la cercavila es va presentar el capgròs de la nàiada, una representació dels musclos de riu que viuen a l'Estany de Banyoles. Acompanyada d'en blauet, la nàiada ajudarà a explicar als més petits i als grans els objectius del projecte Estany de recuperació de les espècies autòctones de l'Estany de Banyoles.

A la meitat de la cercavila es va fer la presentació del nou capgròs, es van repartir globus i es va donar esmorzar als assistents. La plaça dels Estudis de davant el Museu Darder va quedar petita.

Copia de DSC09454.JPG

Copia de DSC09454.JPGMapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life