Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

- Neteja permanent a l'estany (febrer 2006)

09-06-2023:CAM -

El Pregoner. Revista Municipal de Banyoles. Des de l’any 2002, el COIET i DRISSA es fan càrrec del servei de neteja, manteniment i conservació de l’espai natural

NETEJA PERMANENT A L’ESTANY

Dues brigades a càrrec del Consorci de l’Estany són les que fan les tasques de conservació, neteja i manteniment de la vegetació i les infraestructures de l’Estany de manera permanent.

Les brigades ja havien iniciat les seves feines l’any 2002. A partir de la creació del Consorci, l’any 2004, és aquest organisme el que n’ha assumit la gestió, fent-ho compatible amb les directrius dels espais naturals protegits.

Aquestes feines es realitzen a través del Centre Ocupacional i Especial de Treball del Pla de l’Estany (COIET) i de la Fundació DRISSA de Girona. Tant el COIET com DRISSA vetllen per la integració laboral de les persones amb discapacitats, oferint-los un lloc de treball i el suport necessari per a una millora de la seva qualitat de vida.

· Àmbit d’actuació
Les tasques de les brigades giren entorn a la millora del manteniment de la vegetació, camins i itineraris, del mobiliari urbà (col·locació de bancs, tanques, senyals o papereres) i de l’entorn en general. Quan la zona rep més afluència de públic i visitants adquireixen prioritat tasques d’immediatesa, com la recollida de deixalles o el buidat de les papereres. Les brigades però, també donen suport a les activitats extraordinàries que organitza el Consorci, participant en la instal·lació d’exposicions o de guinguetes en fires.

Bona part dels treballs que realitzen es centren en la zona que comprèn l’àmbit immediat de l’espai natural, la zona de la Puda compresa entre el Passeig Dalmau, la font de la Puda i els estanyols de la Puda, i altres espais públics o conveniats que es troben dins l’EIN de l’Estany de Banyoles.

· Pel projecte LIFE
En el marc del projecte LIFE, les brigades realitzen també treballs de manteniment i eliminació d’espècies al.lòctones a les finques públiques dels municipis de Banyoles i Porqueres, conveniades amb el Consorci de l’Estany. Aquestes tasques ajuden a reforçar l’hàbitat potencial del bosc de ribera i al manteniment de la vegetació autòctona.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life