http://www.consorcidelestany.org/index.php?noticies

Notícies

Celebració del Dia Mundial de les Zones Humides a l'Espai Natural de l'Estany de Banyoles
El passat 3 de febrer es va fer una visita guiada a l'Estanyol intermitent de la Platja d'Espolla

Un any més el Consorci de l’Estany conjuntament amb l’associació LIMNOS i el Museu Darder, van celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides com a commemoració de la signatura del Conveni Ramsar de l’any 1971 per a la protecció dels ecosistemes aquàtics a nivell mundial. El lema d’aquest any és “No estem indefensos davant el canvi climàtic”.
Aprofitant aquesta commemoració, cada any es vol donar a conèixer una de les diverses zones humides que hi ha a la comarca del Pla de l’Estany i aquest any es va optar per l’estanyol de la Platja d’Espolla.
Així doncs, el passat diumenge 3 de febrer va tenir lloc la visita guiada a l’Estanyol d’Espolla a càrrec de Carles Quer, biòleg i membre de LIMNOS, i Miquel Campos, tècnic coordinador del Consorci de l’Estany.
Una trentena de persones van assistir a la sortida i varen poder gaudir de la descoberta del nou itinerari de l’entorn de l’estanyol d’Espolla que es va inaugurar l’estiu passat.
Durant la visita es va poder conèixer el seu singular funcionament hidrològic, que fa que s’ompli de tant en tant amb aigua provinent de l’Alta Garrotxa, així com altres singularitats com el piezòmetre situat al costat de l’estanyol que mesura la pressió de l’aigua subterrània, quina gestió es fa de l’estanyol i quins son els seus valors naturals en quant a fauna i flora i fins i tot el jaciment paleolític de l’espai.
També es va recordar els usos socials de l’estanyol i els impactes: el camp de tir, la pedrera, el camp de motocròs, la variant i el polígon industrial… Finalment es van dedicar alguns instants a parlar dels bullidors, els sorprenents triops i els amfibis, els tresors d’aquest curiós espai natural.
Les entitats organitzadores volen destacar que aquest itinerari que de moment només cobreix la meitat de l’estanyol, permet millorar la visió de la Platja d’Espolla i a la vegada regular els accessos i reduir l’impacte dels visitants sobre l’espai i disposa de plafons informatius i diorames que representen les espècies que hi habiten.
També destaquen la importància de conscienciar els visitants per tal d’evitar conductes desafortunades com les que s’havien produït els darrers anys quan l’estany s’omplia.
Podeu consultar la notícia de Banyoles Televisió aquí

Talls al vial de circumval·lació de l'Estany
El Consorci de l’Estany vol reduir la velocitat dels vehicles al vial de circumval·lació de l’Estany de Banyoles per minimitzar els atropellaments de fauna salvatge i guanyar amb seguretat per a vianants i ciclistes

Aquest dimecres 5 de setembre el Consorci de l’Estany procedirà a l'execució dels treballs del projecte titulat “Mesures ambientals al vial de circumval·lació de l’Estany de Banyoles per minimitzar els atropellaments de la fauna salvatge” en el tram del vial de circumval·lació de l’Estany (antiga GIV- 5248) entre el trencant de Cal Ferrer (nord de l'Estany) i l'església de Santa Maria de Porqueres (sud-oest). El cost de l’actuació és de 18.375 euros i és subvencionat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a través dels ajuts destinats als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya (2014-2020).

 

Actualment s’ha observat que com a conseqüència del bon estat del vial de circumval·lació de l’Estany els conductors de vehicles a motor circulen a més velocitat de la permesa, incomplint les normes viàries (el màxim establert és de 30km/h), creant un increment del risc de l’atropellament de la fauna salvatge i inseguretat als usuaris (vianants, esportistes, ciclistes, etc.). Així doncs, es pretén minimitzar aquest risc d’atropellament de la fauna salvatge portant a terme una sèrie d’actuacions per a reduir la velocitat dels vehicles. A més, es vol guanyar en seguretat per a vianants i ciclistes.

 

Per tant, des del Consorci de l’Estany es veuen obligats a executar unes mesures més severes de pacificació del trànsit i crear un espai de circulació viària diferenciada. El conductor ha de detectar que es troba en un indret diferent i sensible. Per això, s’instal·laran 6 bandes reductores de velocitat pintades de verd, es millorarà la permeabilitat de la via en punts d’interès per la fauna i també es modificarà la senyalització per tal d’integrar-la, a nivell paisatgístic, a l’espai natural (es pintarà en negre per darrere i suports de les senyals) ja que es tracta d’un indret d’elevada sensibilitat ambiental.

 Per altra banda, també es rehabilitarà el pas de fauna sota el pont de la riera de can Morgat, instal·lat l’any 2007. En aquest sentit caldrà la retirada de terres i la neteja de restes vegetals existents.

 Talls de trànsit

 Com a conseqüència de l’execució dels treballs del projecte serà necessari tallar completament el pas de vehicles per la via de circumval·lació (antiga GIV- 5248) entre el trencant de Cal Ferrer (nord de l'Estany) i l'església de Santa Maria de Porqueres (sud-oest) des del dimecres 5 de setembre a les 8:00h. fins el divendres 7 de setembre a les 19:00h.

 

La sortida al Pla dels Estanyols de la Puda del dia mundial de les Zones Humides desperta gran interès

Més de 65 persones assisteixen a la visita guiada pel Pla dels Estanyols en motiu de la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides. La visita va transcórrer per un nou tram d’itinerari que permet accedir als estanyols des del passeig de l’Estany, on durant tot aquest hivern s’han estat observant unes cigonyes que van amenitzar part de la sortida. 
 
L’activitat estava organitzada pel Consorci de l’Estany, Limnos i el Museu Darder i serveix per donar visibilitat a la declaració de l’espai d’interès natural de l’Estany de Banyoles com a espai Ramsar del llistat de Zones Humides d’Importància Internacional. Al voltant del 2 de febrer arreu del món es celebren activitats amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides
 

El proper 4 de febrer visita guiada al pla dels Estanyols de la Puda
Celebració del Dia Mundial de les Zones Humides 2018

Un any més el Consorci de l’Estany conjuntament amb l'associació LIMNOS i el Museu Darder, celebren el Dia Mundial de les Zones Humides com a commemoració de la signatura del Conveni Ramsar de l’any 1971 per a la protecció dels ecosistemes aquàtics a nivell mundial.

Disminueixen les captures de tortugues exòtiques del projecte LIFE Potamo Fauna el 2017

Aquest any s’han obtingut menys captures amb un esforç lleugerament inferior al del 2016 al riu Ter, però més captures a l’estany de Banyoles, especialment d’exemplars joves

S’han recapturat un gran número d’exemplars de tortuga d’estany (65) alliberats dins el mateix projecte en anys anteriors, i també 4 tortugues de rierol, moltes menys que altres anys.

Peixos, nàiades i la cigonya blanca protagonistes de l’expositor del LIFE Potamo Fauna a la Fira de Sant Martirià de Banyoles

 Un any més El Consorci de l’Estany aprofita la fira per a realitzar un muntatge per a sensibilitzar ambientalment de la importància de la fauna autòctona que viu a l’Estany de Banyoles i als rius Ter, Fluvià i Muga.

30.000 persones passen per la Fira segons els organitzadors aprofitant el bon temps del cap de setmana, destacant també que el divendres es van acollir a més de 900 escolars.

S’exposen espècies sensibles objecte del projecte LIFE Potamo Fauna com les nàiades i els peixos autòctons i també una part específica dedicada a la cigonya blanca, una espècie cada cop més habitual a la comarca.

 

Especialistes en espècies exòtiques invasores i en mol·luscs de rius i zones humides es reuneixen a Girona

En el marc del projecte LIFE Potamo Fauna, el Consorci del Ter, va organitzar la setmana del 16 al 21 d'octubre el "5º Congreso Nacional sobre Especies Exóticas Invasoras" i les "Jornades sobre estudi i conservació de mol·luscs de rius i zones humides"

Els dos últims anys s’ha repoblat amb més de 4.500 juvenils de nàiades les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga

Els alliberaments, previstos en el projecte LIFE Potamo Fauna, han permès crear 27 noves localitats i reforçar-ne 15.

En el marc del projecte europeu LIFE Potamo Fauna “Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga” (2014-2017) el 6 de novembre s’ha portat a terme una roda de premsa per presentar els resultats obtinguts en la recuperació de les poblacions de nàiades de les espècies Unio mancus i Unio ravoisieri a les conques dels rius Ter, Fluvià, Brugent, Ser, Llémena, Xuncla i Riudelleques i l’estany de Banyoles. Les nàiades es troben en risc d’extinció a mig termini.
 
 
 

Activitat de voluntariat ambiental a l’Estany de Banyoles

L’estació mòbil de desinfecció del musclo zebrat de l’Estany de Banyoles ha desinfectat gaire bé 1.500 embarcacions en quatre mesos

Es va presentar el passat 1 de març, està ubicada a les instal·lacions del Club Natació Banyoles i s’ha finançat a través del projecte LIFE Potamo Fauna

 
Banyoles, 27 de juliol de 2017
 
Des de la seva posada en funcionament, l’1 de març, l’estació mòbil de desinfecció instal·lada a l’Estany de Banyoles per a la prevenció de la introducció del musclo zebrat (Dreissena polymorpha) ha desinfectat un total de 1.191 embarcacions tant per competicions, com estades, activitats recreatives i ordinàries. La inversió per la seva construcció i posada en funcionament va ser de 37.500 euros i s’ha finançat a través del projecte europeu LIFE Potamo Fauna “Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga”.
 

El LIFE Potamo Fauna, permet ampliar el laboratori de cria de nàiades del Consorci de l’Estany i augmentar la producció d’exemplars

Per primera vegada, s’ha aconseguit obtenir juvenils mitjançant reproducció in vitro.

Banyoles, 9 de maig de 2017

Un dels objectius del projecte europeu LIFE Potamo Fauna “Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga” ha estat la recuperació i consolidació de dues espècies de la nàiade allargada (Unio mancus i U. ravoisieri) (= U. elongatulus) a través de diferents estratègies de conservació: la reproducció en captivitat i l’alliberament dels exemplars joves produïts, els reforçaments poblacionals mitjançant translocacions d’exemplars adults, la infestació directa de peixos salvatges amb larves de nàiades, principalment. Totes aquestes accions s’han portat a terme per garantir la conservació d’aquestes espècies, que es troben en risc d’extinció a mig termini. Per cada acció, a més, s’han elaborat protocols pel seu correcte desenvolupament. 

Exposició: Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga.

 De l’11 d’abril al 7 de juny de 2017

L’exposició té per objectiu informar de les actuacions que es porten a terme en el projecte, donar a conèixer les diferents espècies de fauna autòctones que es volen conservar als nostres rius, així com sensibilitzar a la població sobre el perill de les espècies invasores. En la seva itinerància al Museu Darder, l’exposició es complementarà excepcionalment amb vitrines on s’exposaran exemplars de les espècies que es relacionen amb el projecte, procedents del fons del Museus Darder i el Museu Arqueològic Comarcal.

Tècnics del Consorci de l’Estany rescaten els capgrossos d’amfibis de la platja d’Espolla

El rescat es va realitzar a l’estanyol d’Espolla el 12 d’abril, un dia abans que s’assequés completament.

 
Les larves d’amfibis rescatades han estat alliberades a les llacunes de Can Morgat de Porqueres i al riu Llémena en el marc del projecte LIFE Potamo Fauna.
 
Aquesta actuació s’ha realitzat complint amb un protocol d’actuació per evitar la proliferació de malalties d’amfibis i amb les autoritzacions corresponents del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de l’Ajuntament de Parets del Vallès.
 
Fontcoberta, 25 d’abril de 2017
 

Primeres actuacions de l'estació de prevenció d'entrada de musclo zebrat a l’Estany de Banyoles

El passat 1 de març es va presentar la nova estació de desinfecció d’embarcacions que permetrà millorar la seguretat envers el risc d’entrada d’espècies invasores a les aigües de l’Estany. El nombrós moviment d’embarcacions que hi ha i el fet de tenir les aigües de l’Estany lliures d’espècies que podrien alterar el paisatge, els ecosistemes i els usos actuals de forma molt important, i provocar un costes econòmics afegits. Per això, en el marc del LIFE Potamo Fauna,  el Consorci de l’Estany juntament amb els ajuntaments, han construït i posat en marxa una unitat mòbil de desinfecció d’embarcacions i materials que comporten un risc en l’entrada d’aquestes espècies com per exemple el musclo zebrat.

El LIFE Potamo Fauna, a través del Consorci de l’Estany, construeix una estació mòbil de desinfecció del musclo zebrat per embarcacions a l’Estany de Banyoles
La prevenció per evitar l’entrada d’aquesta espècie exòtica invasora és una de les prioritats de gestió a l’espai natural protegit de l’Estany de Banyoles

 En el marc del projecte europeu LIFE Potamo Fauna “Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga” s’ha creat una estació mòbil de desinfecció del musclo zebrat (Dreissena polymorpha) per embarcacions a l’Estany de Banyoles.

L’expansió i colonització del musclo zebrat a noves masses d’aigua fluvials o lacustres és una realitat indiscutible a casa nostra. Els canvis i danys, tant ecològics com econòmics, que pot provocar aquesta espècie exòtica invasora poden arribar a ser enormes. L’Estany de Banyoles no està exempta d’aquesta amenaça i per aquest motiu s’han de posat en marxa accions importants de prevenció com és el cas de l’estació mòbil de desinfecció per evitar l’entrada d’aquesta espècie. Des de l’any 2012 l’Agència Catalana de l’Aigua realitza un control de les aigües de l’Estany dins la xarxa de seguiment de Catalunya per confirmar la presència o absència de musclo zebrat; fins a dia d’avui els resultats ens indiquen la No presència a la zona.

El Consorci de l'estany i el projecte LIFE Potamo fauna a televisions locals
Descobrir els rentadors de Banyoles i conèixer les històries dels peixos de l’Estany els trets principals del Dia Mundial de les Zones Humides
Activitats Dia Mundial Zones Humides 2017
Experts de flora i fongs visiten la zona lacustre de l’Estany
Peixos, nàiades i cargolines de ribera protagonistes de l’expositor del LIFE Potamo Fauna a la Fira de Sant Martirià de Banyoles
Troben una tortuga mossegadora a l’Estany de Banyoles
Alliberades 5 tortugues d’estany a les llacunes de Can Morgat de Porqueres
Aquesta primavera s’han alliberat 50 exemplars de tortuga d’estany al riu Ter criats en captivitat amb l’objectiu de recuperar aquesta espècie amenaçada
Mans per la conservació de la tortuga d’estany a Can Morgat!
El Consorci del Ter crea micro aiguamolls a Flaçà per recuperar poblacions de tortuga d’estany i altres rèptils i amfibis
Xerrades i una excursió per celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides al Pla de l'Estany del 2016
Les espècies Vertigo moulisiana i Vertigo angustior escollits per la Societat Espanyola de Malacologia com a mol·lusc de l’any 2016
Micromecenatge per apadrinar tortugues d´estany en perill
L’Obra Social “la Caixa”, la Diputació de Girona i el Consorci de l'Estany treballen per la millora dels hàbitats d’interès a l’entorn de l’estany de Banyoles
Activitats Dia Mundial Zones Humides 2016
El cranc de riu autòcton i el LIFE Potamo Fauna presents a la Fira de Sant Martirià de Banyoles
Les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga es repoblen amb cranc de riu autòcton
Inaugurada l’exposició del LIFE Potamo Fauna per donar a conèixer a la població com s’actua per conservar espècies de fauna autòctones
Nous estudis genètics consoliden la tesi que el cranc de riu (Austrapotamobius pallipes) és autòcton de la Península Ibèrica
Del 21 al 25 de setembre, Olot acollirà les Jornades Espanyoles i el Simposi Internacional Europeu sobre el cranc de riu autòcton
Torna la festa de l'estany! 11è DIA DE L'ESTANY
Tret d’inici de la campanya de prevenció de la introducció d’espècies exòtiques d’aigua dolça a les conques del Ter, el Fluvià i la Muga
Bona acollida de l’activitat “Mans per la tortuga d’estany a Can Morgat!”
Mans per tortugues a Can Morgat!
Aquesta primavera s’han alliberat 70 exemplars de tortuga d’estany al riu Ter criats en captivitat amb l’objectiu de recuperar aquesta espècie amenaçada
El LIFE Potamo Fauna present a les 7es Jornades de Medi Natural a Girona
El Consorci de l’Estany visita Portugal i Galícia per millorar la reproducció de les nàiades
L’Obra Social “la Caixa”, la Diputació de Girona i el Consorci de l'Estany segueixen potenciant hàbitats d’interès a l’entorn de l’estany de Banyoles
Resum De les activitats del Dia Mundial de les Zones Humides 2015
El Consorci de l’Estany inicia el projecte de restauració del rec de Vimeteres, entre la Draga i la Caseta de Fusta
El Consorci de l’Estany imparteix una ponència sobre espècies exòtiques invasores a Múrcia
Activitats 6 i 7 de febrer Dia Mundial de les Zones Humides 2015
Capturades 90 tortugues exòtiques al riu Ter i a l’Estany de Banyoles en el marc del projecte LIFE Potamo Fauna
El Consorci de l’Estany difon el projecte “LIFE Potamo Fauna” a Tarragona dins del curs intern de formació
El projecte LIFE Potamo Fauna present a la Fira de Sant Martirià de Banyoles que va reunir 30.000 persones
La pluja desllueix el 10e Dia de l'Estany
Festa de l'Estany: 10è DIA de L'ESTANY
Neixen 4 polls de cigonya al Pla de l’Estany
Els treballs d’ampliació del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera permetran doblar la producció de la tortuga d’estany, arribant als 60 exemplars anuals
Sangoneres inofensives a l'Estany de Banyoles
L’Arxiu Comarcal recupera i digitalitza un plànol de Banyoles de l’any 1905
Netegem l'estany. Acció europea de neteja d'espais naturals
Enllesteixen el carril per a bicicletes i vianants de la carretera de circumval·lació de l'Estany de Banyoles
El projecte Potamo Fauna a TV Girona
El projecte LIFE Potamo Fauna permetrà conservar la fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga
Presentació del projecte: LIFE Potamo Fauna
Actes de celebració del Dia Mundial de les Zones Humides
El Consorci de l'Estany aconsegueix el diploma de Compromís de Qualitat Turística en el marc del projecte SICTED a la ciutat de Banyoles
La cria de nàiades a l'Estany de Banyoles a la revista Quercus
Primer web sobre la tortuga d'estany
Activitats Dia Mundial de les Zones Humides 2014
El Consorci de l'Estany publica un informe divulgatiu sobre els resultats del Projecte Estany
La recuperació de les nàiades al TNcomarques de TV3
Repoblació de l’Estany de Banyoles amb centeners de juvenils de nàiades
L'Estany de Banyoles en un reportatge del LIFE INFONATUR
Es troba una llúdriga atropellada a l’estany de Banyoles
Centenars de visitant a l'expositor de la Fira de Sant Martirià
Es publica el llibre Els peixos de les conques internes del nord-est de Catalunya
Activitats del Dia Mundial del Ocells al Pla de l’Estany
S’inicia el projecte de la renovació i millora de la senyalització de l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles
El Consorci posa en marxa una enquesta per preguntar sobre l'Estany de Banyoles i sobre el Projecte estany
9ena edició del Dia de l'Estany
El projecte europeu LIFE Potamo Fauna millorarà la fauna fluvial a la Xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga
S’alliberen 30 tortugues d’estany a les llacunes de Can Morgat (Estany de Banyoles, Porqueres)
Coneguem la tortuga d’Estany!: dues propostes d’alliberament de tortugues d’estany
Es presenten uns nous fulletons de natura a l'Estany de Banyoles i una ruta pels Recs
Neixen 4 polls de cigonya al Pla de l’Estany
Jornada d’alliberament de tortugues d’estany a l’estanyol de Casa Nostra
Alliberament de 25 tortugues d’estany (Emys orbicularis) a la llacuna de Casa Nostra de l’Estany de Banyoles (Projecte LIFE + PROJECTE ESTANY)
Els dies 10, 11 i 12 es celebren a Banyoles les II Jornades sobre espècies invasores de rius i zones humides
Es presenta el programa definitiu de les Jornades sobre especies invasores a Banyoles
Finalitzen les obres de restauració de l’estanyol del Pim-Pom i la Riera Marquès a Porqueres
250 persones participen de la plantada d’arbres a la riera de Can Morgat de Porqueres
Ja podeu veure el documental "Projecte Estany" presentat el 6 de febrer a l'Auditori
Plantaran arbres i arbusts per recuperar el bosc de la riera de Can Morgat de Porqueres
Presentació del documental “Espècies exòtiques invasores: Projecte Estany” a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles
Activitats Dia Mundial de les Zones Humides 2013
A Catalunya, el 12% de les espècies exòtiques es consideren espècies invasores
La Diputació de Girona, “la Caixa” i el Consorci de l'Estany inicien el projecte de restauració de l’estanyol del Pim-Pom i la riera Marquès a Porqueres
S’inicien les obres de restauració del bosc de ribera de la riera de Can Morgat
Nova repoblació amb barbs i bagres a l'Estany de Banyoles dins el Projecte Estany
El Consorci de l'Estany exposarà peixos i tortugues autòctons al Firestany
El Consorci de l'Estany exposarà plantes autòctones i exòtiques a la Fira de Sant Martirià
El Consorci de l’Estany participa en la convocatòria d’un nou projecte LIFE
El projecte de Bavosa de riu del Consorci finançat per la Fundación Biodiversidad apareix al programa el MediAmbient de TV3
Activitats Dia Mundial dels Ocells 2012
Nou naixement de cigonyes al Pla de l’Estany
Els participants del Congrés d'Ictiologia visiten l'Estany de Banyoles
El Consorci de l’Estany pren accions per a la conservació de la bavosa de riu a l’Estany de Banyoles
S'alliberen 100 exemplars d'anguila a l'Estany
Roben les fustes d’una tanca a la carretera de Circumval·lació de l’Estany (GIV-5248)
Noves tortugues exòtiques capturades a l'Estany de Banyoles
El Consorci de l'Estany allibera exemplars de barb i bagra per a repoblar a l'Estany de Banyoles
Alliberament de 25 tortugues d'estany dins el PROJECTE ESTANY a la llacuna dels Amaradors
Més de 1.700 visitants a l’exposició “Aliens!La invasió de les espècies exòtiques” que ha tancat les portes l’11 de març passat.
La parella de cigonyes s'instal·la de nou al seu niu a La Puda
Dia Mundial de les Zones Humides 2012
Excursió al riu Terri durant el Dia Mundial de les Zones Humides
El Consorci de l’Estany presenta el primer capítol del documental “Espècies exòtiques invasores: Projecte estany.”
Activitats organitzades pel Dia Mundial de les Zones Humides del 2012
XERRADA: PLAN DE ERRADICACIÓN DE LA POBLACIÓN DE CARPAS (Cyprinus carpio) EN LA LAGUNA DE ZÓÑAR (CÓRDOBA)
El Consorci de l’estany fa una actuació de millora de la zona humida del pla dels estanyols amb el suport de la Diputació de Girona i la Caixa.
La Fundació Biodiversitat adjudica un ajut al Consorci de l’Estany per a la protecció de la bavosa de riu i altres espècies amenaçades a l’Estany de Banyoles
Una nova espècie exòtica a la comarca del Pla de l’Estany: la Xinxa exòtica invasora (Leptoglossus occidentalis).
Es publica al BOE el Catàleg espanyol d'espècies exòtiques invasores
Espècies exòtiques o invasores? Xerrada divulgativa a càrrec de marc Boada
Les pluges activen l’aqüífer de l’Estany de Banyoles
Inauguració de l'exposició "ALIENS! LA INVASIÓ DE LES ESPÈCIES EXÒTIQUES"
Tortugues d’estany i nàiades a l’estand del Consorci de l’Estany a la Fira de Sant Martirià
El 2 de desembre es celebrarà el Col•loqui de Tardor titulat “Els peixos de les conques internes del nord-est de Catalunya”
El Govern aprova el Reial Decret que regula el catàleg d'espècies exòtiques invasores i el llistat d'espècies amb potencial invasor
Territori i Sostenibilitat aprova la Declaració d'Impacte Ambiental de la carretera de circumval·lació de l'Estany de Banyoles
El Consorci de l'Estany al programa Espai Terra de Tv3
"Curs d'espècies exòtiques invasores a Catalunya".
Nous programes sobre el Projecte Estany a radio Banyoles
Exposició "En Blauet i les històries dels seus veïns"
Pas migratori de cigonyes per Banyoles
Presentació del conte “En blauet i les històriques dels seus veïns”
S'alliberen els primers exemplars de barb de muntanya per repoblar l'estanyol del Vilar
8è DIA DE L'ESTANY (29 de maig de 2011)
Tècnics del Consorci de l’estany participen en una Jornades internacionals sobre Gestió de Zones Humides a Ciudad Real.
Alliberament de tortugues d'Estany a les llacunes de Can Morgat (16 d'abril 2011)
La tortuga d’estany retorna a l’Estany de Banyoles
Sortida el 2 d'abril a la Platja d'Espolla i Can Jan de la Farrès
El Consorci de l’Estany visita dos centres de cria de fauna aquàtica al Delta de l’Ebre i a València referents a nivell nacional en la cria de peixos d’espècies protegides
Inauguració i presentació del laboratori de cria de nàiades (musclos de riu)
Bona participació a les activitats del Dia Mundial de les Zones Humides (5 febrer de 2011)
Obres d’acondicionament i millora de la bassa de la Draga (Banyoles)
Es presenta la Campanya de comunicació del projecte Estany
5 i 6 de febrer de 2011 - Activitats Dia Mundial de les Zones Humides
Comença l'emisió de "l'Espai Estany" a Radio Banyoles
Detecten una nova espècie introduïda a l’estany de Banyoles
Un nou estanyol a Sant Miquel de Campmajor
Multitudinària presentació del capgròs de la nàiada i de la cercavila Festa del Peix
S'han iniciat les campanyes de captura i control d'espècies exòtiques invasores de peixos a l'Estany de Banyoles
Cercavila per celebrar el centenari de la Festa del Peix
Dia Mundial dels Ocells 2010 a l'Estany de Banyoles
Les primeres pases del "projecte Estany" al programa el medi ambient de TV3
“la Caixa”, la Diputació de Girona i el Consorci de l’Estany preserven i restauren hàbitats i espècies a l’estany de Banyoles
Científics de la Universitat de València estudien els organismes microscòpics de l’Estany (6/8/2010)
El Departament de Medi Ambient atorga un ajut al Consorci de l’Estany per a realitzar millores a les llacunes de Can Morgat a Porqueres
Un nou mapa de la vegetació aquàtica i del fons de l’Estany(30/6/10)
El projecte Estany en marxa des de l’1 de gener de 2010.
7è dia de l'estany 2010
Dia Mundial de les Zones Humides
· Comencen les obres per crear tres noves llacunes a l´estany de Banyoles (15/12/05)
· Tres petites llacunes ajudaran a recuperar els hàbitats desapareguts a l'estany de Banyoles (04/12/05)
· Creen tres llacunes a l'estany de Banyoles per recuperar hàbitats desapareguts (01/12/05)
· Els límits del futur parc natural, ja definits (01/12/05)
· Inici d'una campanya mediàtica (30/11/05)
· Comencen les obres de restauració (30/11/05)
· La Generalitat i Banyoles pacten el calendari per crear el Parc de l´Estany (29/11/05)
· Un sensor del nivell freàtic: el clot d´Espolla (27/11/05)
· CiU demana a la Generalitat que defineixi la figura de protecció de l'estany (21/10/05)
· Una empresa cedirà uns terrenys vora l´estany a canvi d´ampliar les instal·lacions (07/10/05)
· La Generalitat entrarà a formar part aquest any del Consorci de l'Estany de Banyoles (07/09/05)
· S’inicia la creació d’un tram de camí pedestre al sector Amaradors-Lió (05/09/05)
· El Projecte Life avança ( 20/08/05)
· Protecció de tresors ambientals (15/08/05)
· Ampliaran les zones inundables creant basses noves al costat de l´Estany (14/08/05)
· Les obres per a l´ampliació de l´edifici del nou Museu Darder s´acabaran el setembre (11/08/05)
· Es presenta el lloc web del Consorci de l'Estany (16/07/05)
· Delimitaran aviat el parc natural de l'estany de Banyoles (1/07/05 )
· Milà diu que abans de finals d'any es delimitarà l'espai protegit de l'Estany (1/07/05)
· El Consorci de l'Estany de Banyoles demana la implicació de la Generalitat (30/06/05)
· El Consorci proposa connectar el parc natural de l'estany amb la Garrotxa (30/06/05)
· Reintroduiran les cigonyes dins la recuperació d'hàbitats naturals de l'estany de Banyoles (9/06/05)
· Restauraran el bosc de Can Morgat de Porqueres i hi permetran l'accés públic (9/06/05)
· Formalitzen la compra de Can Morgat de Porqueres per restaurar-hi ambients aquàtics (8/06/05)
· El Consorci de l'Estany crea un Consell consultiu format per una desena d'entitats (28/05/05)
· Dia de l'Estany, a Banyoles (23/05/05)
· El Consorci de l'Estany replica a Jover i li recorda que vol un parc (21/05/05)
· El Consorci de l´Estany de Banyoles revisarà el Reglament d´activitats (20/05/05)
· La Generalitat concedeix 240.000 euros al projecte del nou Museu Darder de Banyoles (20/05/05)
· Rebuig total al parc temàtic mediterrani (6/05/05)
· Zona verda a Can Sisó (6/05/05)
· Jover diu que cal aclarir si a l´estany i al Montgrí «es vol un parc natural o temàtic» (6/05/05)
· Compren els primers terrenys per als aiguamolls de Banyoles (4/05/05)
· Caixa Catalunya compra Can Morgat per reintroduir la llúdriga i la cigonya (30/04/05)
· L´Ajuntament de Banyoles compra uns terrenys prop de l´estany per restaurar-los (29/04/05)
· Banyoles ratifica el pressupost del Consorci de l´Estany que és de més de 315.000 E (31/03/05)