Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Nou naixement de cigonyes al Pla de l’EstanyFotografia de Ramon Casadevall.
12-06-2023:CPM -

 Un altre èxit del projecte de reintroducció de cigonyes al Pla de l’Estany ha tingut lloc aquesta primavera amb el naixement de 3 polls que, des de fa pocs dies, ja volen lliurement després d’abandonar el niu on hi han estat els seus primers 2 mesos.

 Els tres polls són cries de la nova parella reproductora formada l’any passat i que havia intentat criar sense èxit el 2011. Les noves cigonyes s’han pogut anellar al niu amb els codis: C0NC, C0NF i C0S8 que permetran fer-ne un seguiment al llarg del temps i veure els seus viatges migratoris.

Així doncs ja són 7 les cigonyes nascudes del projecte de reintroducció de cigonyes al Pla de l’Estany dut a terme pel Consorci de l’Estany. Després de l’establiment de la primera parella reproductora de l’any 2009, la parella actual està formada per un mascle alliberat l’any 2008 i una femella alliberada l’any 2010 a la zona de La Puda.

La zona de cria de les cigonyes es pot observar seguint l’itinerari 2- Ruta de la Puda i les Estunes i, des del Passeig Magdalena Aulina, al sud de l’Estany. De moment els joves nascuts ja fan els seus primers vols de prova a la zona, mentre els pares els ensenyen a caçar, i esperem que properament, durant el mes d’agost, iniciïn el seu viatge migratori cap a l’Àfrica.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life