Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

- Noves llacunes a l'Estany (desembre 2005)

09-06-2023:CAM -

El Pregoner. Revista Municipal de Banyoles. Han començat les obres de creació de noves llacunes a Can Morgat i als Amaradors-Lió i la restauració a la zona d'arribada del camp de regates.

Noves llacunes a l'Estany

Una de les accions més importants del projecte Life-Nature és el projecte de "restauració d'ambients aquàticsi al.luvials a l'espai natural de l'Estany de Banyoles", que s'executarà fins a l'abril de 2006 i que compta amb una inversió total de 99.487.33 euros.

A Can MOrgat les actuacions que es fan en aquest sector consisteixen en la creació de dues llacunes (Can Mrgat nord i Sud), la naturalització dels marges de la riera de Can MOrgat, amb la potenciació del bosc de ribera en galeria, la reconversió de part dels camps de conreu restants en prats dalladors i cultius d'agricultura ecològica, i la senyalització d'un itinerari de natura amb instal.lació d'un aguait a les basses de nova creació.

Amb aquesta proposta es vol potenciar les zones de cria, refugi i alimentació de nombroses espècies d'amfibis (la majoria dels quals apareixen protegides per la unió Europea) i rèptils que crequen la proximitat de l'aigua; així com dels ocells hivernants que visiten l'espai. A la riera de Can Morgat es recuperarà també la vegetació autòctona dels marges i es reconduiran els accessos que circulen pel llit fluvial per tal de potenciar les últimes poblacions autòctones de peixos de l'Estany.

També es recuperarà una zona més d'ús públic per a l'esbarjo i per gaudir de la natura, a través d'unes instal.lacions i l'acondicionament d'un camí pedestre. Tot per tal de compatibilitzae la conservació de la natura amb la seva observació i visita.

Al sector dels Amaradors-Lió el projecte preveu la creació d'una llacuna (llacuna d'Amaradors), que s'alimentarà a través de les aigües sorgents de l'Estanyol de Ca n'Ordis i l'antic estanyol de Lió, que recull la riera de Lió. També preveu la configuració d'una petita mota de terres que permetrà millorar la retenció d'aquestes aigües.

Amb aquesta actuació es recuperaran i potenciaran hàbitats d'interés comunitari alhora que es procedirà a l'eradicació de plantes exòtiques molt presents al sector; finalment, també es potenciaran els ambients per amfibis i rèprtils per crear hàbitats adequats.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life