Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Noves tortugues exòtiques capturades a l'Estany de Banyoles

12-06-2023:CPM -

 Des de l'any 2010 el projecte estany està dedicant esforços a reduir la presència de tortugues exòtiques a l'Estany de Banyoles. Fins al gener de 2011 s'han fet 273 captures d'espècies exòtiques, principalment de tortuga de florida o d'orelles vermelles (Trachemys scripta elegans), però també s'ha capturat tortuga d'orelles grogues (Trachemys scripta scripta), tortuga pintada (Chrysemys picta), falsa tortuga mapa (Graptemys pseudogeographica) i tortuga jeroglífic (Pseudemys concina)

 Aquest 2012, fins al mes de maig, s'han capturat ja 50 tortugues exòtiques més, algunes han estat noves espècies fins ara no registrades a l'Estany de Banyoles.

Les noves espècies han estat la tortuga de panxa vermella (Pseydemys nelsoni) i la tortuga de Nicaragua (Trachemys emolli). També s'han capturat tres exemplars de tortuga de terra, en aquest cas híbrids ( T. h. hermanni X T. h. boettgeri) de l'espècie autòctona de Catalunya, però que no es troba a la zona de l'Estany de Banyoles, i que per tant també ha estat capturada i retirada del medi.

Aquestes captures demostren la gran quantitat de tortugues que són alliberades al medi procedents de captivitat , i que cada cop amb la prohibició de la venda itenença de tortugues de Florida, són altres noves espècies les que apareixen en les botigues d'animals i després als espais naturals.

Amb la continuació de la campanya de captures de tortugues durant el que resta de projecte s'espera capturar més individus.

 

Trachemys emolli_25052012 (1).jpg
Pseudemys_concinna_nelsonii_20052012 (9).jpg
Pseudemys_concinna_nelsonii_20052012.jpg
Testudo_Estany_11052012 (6).jpg

Imatges de Trachemys emolli, dues tortugues Pseudemys concina i Pseudemys nelsoni, i els híbrids de tortuga de terra.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life