Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

250 persones participen de la plantada d’arbres a la riera de Can Morgat de Porqueres

12-06-2023:CPM -

La plantada d’arbres i arbusts organitzada pel Consorci del Estany va tenir una gran acollida i unes 250 persones van plantar uns 400 exemplars d’arbres i arbustos. Els voluntaris tenien un perfil familiar, amb presència de molta mainada, però hi havia gent de totes les edats que van gaudir plantant els arbres en una jornada agradable a l’entorn de la riera de Can Morgat.

L’activitat s’ha realitzat el diumenge 10 de febrer entre les 11 i les 13h del matí a la zona de llacunes a l’entorn de la riera de Can Morgat a l’Estany de Banyoles dins el municipi de Porqueres. Formava part de les activitats del Dia Mundial de les Zones Humides organitzat pel Consorci de l’Estany, Limnos i el Museu Darder. L’activitat es va complementar amb una visita guiada a l’espai per part del Consorci de l’Estany. En l’activitat també va participar el voluntariat ambiental de Limnos que van ajudar a l’organització de l’activitat conjuntament amb els tècnics del Consorci de l’Estany.

El Consorci de l'Estany a través del Projecte Estany, finançat pel programa LIFE NATURA, ha restaurat aquest tram de riera de Can Morgat, en uns terrenys que abans eren agrícoles i que ara s’han restaurat en bosc de ribera després de treure’n les plantes exòtiques. Amb la plantada finalitza una de les actuacions del projecte Estany relacionades amb plantes i suma una actuació més per a la restauració del bosc de ribera afavorint a la biodiversitat de l’espai.

Els 400 exemplars de plantes plantades eren: 8 verns, 20 llentiscles, 25 salzes, 25 freixes, 100 sanguinyols i 120 gatells. Tècnics del consorci i nens de l’escola del Frigolet acabaran de plantar 35 joncs bovals i 35 lliris grocs que completaran la plantada.

Banyoles, 11 de febrer de 2013

Plantada_arbres_10022013 (2).jpg
Fotos 383.jpg
Fotos 367.jpg


Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life