Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Presentació del documental “Espècies exòtiques invasores: Projecte Estany” a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles

12-06-2023:CPM -

El documental ha estat produït pel Consorci de l’Estany en què es repassa la problemàtica general de les espècies exòtiques invasores, posant especial èmfasi als danys que provoquen a les zones humides continentals i a les espècies autòctones. També es posa de manifest la iniciativa exemplar en la gestió d’aquesta problemàtica que s’està desenvolupant a l'Espai d'Interès Natural de l’Estany de Banyoles a través del Projecte Estany.

 

El documental “Espècies exòtiques invasores: Projecte Estany”, ha estat elaborat per la productora FROMZERO i la Oficina tècnica LIFE del Projecte Estany, i es presentarà al públic el dimecres 6 de febrer a les 20 h. a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. L’entrada és gratuïta amb invitació que es pot recollir a la taquilla de l’Auditori a partir d’una hora abans de començar.

La projecció s’emmarca en la campanya de difusió i comunicació del PROJECTE ESTANY, que es desenvolupa en el marc del programa LIFE+ Natura de la Comissió Europea. Un projecte que pretén recuperar espècies que actualment es troben en perill de desaparèixer de la zona lacustre de  l’Estany de Banyoles.

El documental té una duració aproximada de 50 minuts. Aquest documental s’ha produït amb l’objectiu principal de donar a conèixer la problemàtica de les espècies exòtiques invasores i les diferents actuacions que es desenvolupen per tal de controlar-les a l’Estany, ja que des de la seva introducció són les principals responsables del descens d’algunes espècies autòctones de la zona lacustre.

El documental combina imatges de la zona de lacustre, imatges aquàtiques i de fauna i flora amb entrevistes tant a gestors, representants de l’administració i tècnics que estan desenvolupant directament el projecte com a científics i especialistes en invasions biològiques a nivell estatal. El Consorci ha encarregat la producció del documental a l’empresa FromZero de Banyoles.

Al llarg del documental es parla de l’Estany i la seva singularitat, de les invasions biològiques, d’espècies exòtiques invasores, la problemàtica de l’Estany, es tracten les espècies de peixos autòctons i exòtics, les tortugues, les nàiades i la flora, així com es parla del seguiment científic, la divulgació que s’ha fet del projecte i unes conclusions finals.

Aquesta activitat s’emmarca en les activitats del Dia Mundial de les Zones Humides que es celebra cada any a l’Estany de Banyoles organitzades per Limnos, el Consorci de l’Estany i el Museu Darder. Altres activitats que es portaran a terme son un cicle de xerrades d’estudis i projectes sobre natura realitzats a la comarca del Pla de l’estany el divendres 1 de febrer o una plantada d’arbres popular a la zona de Can Morgat el diumenge 10 de febrer.

Banyoles, 4 de febrer de 2013

 Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life