Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Programa "Espai Estany" de Ràdio Banyoles

“Espai Estany” Programa 57 de 02/05/2012

El president del Consorci de l’Estany i alcalde de Porqueres, Salvador Ros, i el vicepresident del Consorci i alcalde Banyoles, Miquel Noguer, fan una valoració dels dos anys de l’execució del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 56 de 25/04/2012

La campanya mediàtica de divulgació del LIFE Projecte Estany. El tècnic de comunicació del projecte, Lluís Figueres, parla del programa de comunicació ambiental.

“Espai Estany” Programa 55 de 18/04/2012

El projecte de restauració de la riera de can Morgat dins el LIFE Projecte Estany. El coordinador tècnic del projecte, Miquel Campos, parla de la recuperació del bosc de ribera a la riera de can Morgat.

“Espai Estany” Programa 54 de 11/04/2012

El control de la flora exòtica i la recuperació d’hàbitats a l’Estany de Banyoles. El coordinador tècnic del LIFE Projecte Estany, Miquel Campos, parla dels mètodes d’eliminació de la flora exòtica i de les actuacions de recuperació d’hàbitats.

“Espai Estany” Programa 53 de 04/04/2012

La recuperació de la tortuga d’estany (Emys orbicularis) a l’Estany de Banyoles. El tècnic del LIFE Projecte Estany, Carles Feo, parla de les tortugues d’estany i del seu projecte de recuperació a l’Estany de Banyoles a través de la cria en captivitat i el seu posterior alliberament.

“Espai Estany” Programa 52 de 28/03/2012

El control d’espècies de tortugues exòtiques a l’Estany de Banyoles. El tècnic del LIFE Projecte Estany, Carles Feo, parla dels mètodes de captura i eliminació de les tortugues exòtiques, especialment les tortugues de Florida.

“Espai Estany” Programa 51 de 21/03/2012

La recuperació de la nàiade allargada a l’Estany de Banyoles. El tècnic del LIFE Projecte Estany, Carles Feo, parla de les actuacions per a la recuperació de les nàiades o musclos de riu de l’Estany de Banyoles.

“Espai Estany” Programa 50 de 14/03/2012

La recuperació de la població de barb de muntanya a l’Estany de Banyoles. El tècnic especialista en peixos del LIFE Projecte Estany, Quim Pou, explica les actuacions de recuperació de les poblacions de peixos autòctons a l’Estany incidint amb el barb de muntanya (Barbus meridionalis).

“Espai Estany” Programa 49 de 07/03/2012

Les campanyes de control d’espècies de peixos exòtics a l’Estany de Banyoles. El tècnic especialista en peixos del LIFE Projecte Estany, Quim Pou, parla dels mètodes de control de peixos exòtics invasors i del resultat de les campanyes descastament del projecte.

“Espai Estany” Programa 48 de 29/02/2012

La cartografia de la vegetació subaquàtica. El biòleg Patrick Schneider, de l’empresa AQUASON, ha realitzat la cartografia de la vegetació subaquàtica de l’Estany de Banyoles, i ha estudiat la seva distribució i abundància a través de les tècniques d’ecosondatge amb embarcació.

“Espai Estany” Programa 47 de 22/02/2012

La llúdriga a l’Estany de Banyoles. El biòleg i consultor ambiental Deli Saavedra explica el projecte “Llúdriga” que va permetre recuperar l’espècie a la comarca de l’Empordà i al riu Fluvià, a partir del qual va colonitzar altres espais com per exemple l’Estany de Banyoles.

“Espai Estany” Programa 46 de 15/02/2012

El projecte cigonya blanca a l’Estany de Banyoles. La tècnica del Consorci de l’Estany, Irene Camós, parla del projecte d’introducció de la cigonya blanca del Consorci de l’Estany, els resultats i curiositats.

“Espai Estany” Programa 45 de 8/02/2012

Els ocells aquàtics de l’Estany de Banyoles. L’ambientòleg i ornitòleg Jordi Burch explica les curiositats sobre els ocells i detalla l’estat de les poblacions d’aquests animals a l’Estany. També comenta els seguiments d’aquest grup d’animals que es fa en el marc LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 44 de 1/02/2012

Els ratpenats de l’Estany de Banyoles. L’entitat Galanthus ha realitzat seguiments d’aquests animals. Xavier Puig, ambientòleg d’aquesta associació explica què són els ratpenats, quina funció fan i quines particularitats tenen.

“Espai Estany” Programa 43 de 26/01/2012

Els amfibis. Xavier Béjar, naturalista expert en amfibis, explica com i perquè es fa un seguiment d’amfibis a l’Estany de Banyoles, quines espècies tenim, com son, on viuen, quines problemàtiques pateixen i com estan les seves poblacions a l’Estany.

“Espai Estany” Programa 42 de 18/01/2011

Les papallones diürnes. El Catalan Butterfly Monitoring Scheme, és el seguiment de papallones a Catalunya. Lídia Salvanera, biòloga, parla sobre el seguiment a l’Estany de Banyoles i les espècies que hi volen.

“Espai Estany” Programa 41 de 11/01/2011

Exposició itinerant Aliens, la invasió de les espècies exòtiques. L’exposició és una de les accions previstes en el LIFE Projecte Estany. S’estructura en 3 àmbits diferents i explica els impactes sobre la salut humana, les infraestructures i la biodiversitat provoquen. És un reportatge de Ràdio Banyoles.

“Espai Estany” Programa 40 de 14/12/2011

Els odonats. Des del 2006, el grup Oxygastra a través de Mike Lookwood, i per encàrrec del Consorci de l’Estany, fa un seguiment de la població de libèl•lules o odonats a l’Estany. Mike explica quina funció realitzen, com es fan els seguiments i la seva diversitat.

“Espai Estany” Programa 39 de 7/12/2011

El cranc de riu vermell americà. El tècnic del projecte LIFE Projecte Estany, Carles Feo, parla de com aquesta espècie va arribar a l’Estany, característiques i quin és el seu impacte sobre biodiversitat a Banyoles. També comenta el seguiment que s’està portant a terme a través del LIFE.

Espai Estany Programa 38 de 30/11/2011

Els macroinvertebrats aquàtics. El tècnic del LIFE Projecte Estany, Carles Feo parla dels organismes aquàtics, com són, quines funcions tenen, quins hi ha i la seva importància dins l’ecosistema.

“Espai Estany” Programa 37 de 23/11/2011

Els cargols terrestres de l’entorn de l’Estany de Banyoles. Dr. Benjamin Gómez, Catedràtic de la Universitat País Vasc, explica curiositats dels cargols de l’espai natural de l’estany de Banyoles i la seva importància a Europa, concretament sobre el Vertigo moulinsiana i el Vertigo angustior.

“Espai Estany” Programa 36 de 16/11/2011

Els organismes microscòpics de l’aigua, el plàncton. Ma. Rosa Miracle, doctora en biologia, parla sobre aquest grup d’organismes i de la limnologia de l’Estany de Banyoles. Comenta què és el plàncton, quins animals el formen, tipologia i funció a la natura.

“Espai Estany” Programa 35 de 9/11/2011

La vegetació subaquàtica o hidròfits de l’Estany de Banyoles. El Dr. Lluís Vilar, botànic i profesor de la Universitat de Girona, parla de la vegetació aquàtica, de les seves característiques, valors, tipologia, composició i de les seves necessitats de gestió.

“Espai Estany” Programa 34 de 2/11/2011

La conservació d’espècies i hàbitats d’interès comunitari a l’entorn de l’Estany de Banyoles. L’Andreu Salvat, botànic, explica què són els hàbitats d’interès comunitari, i quins trobem a l’Estany.

“Espai Estany” Programa 33 de 26/10/2011

La vegetació a l’entorn de l’Estany de Banyoles. L’Andreu Salvat, biòleg i botànic, explica algunes actuacions de millora dels hàbitats naturals de l’entorn de l’Estany i com això ha afavorit la recuperació de moltes espècies de plantes d’ambients humits. Concretament es parla de la falguera Thelypteris palustris, que té la seva única població a Catalunya a l’Estany de Banyoles.

“Espai Estany” Programa 32 de 19/10/2011

Les Pesqueres de l’entorn de l’Estany de Banyoles. Dolors Casanoves, arquitecte de l’Ajuntament de Banyoles, fa una explicació del valor de les pesqueres de l’entorn de l’Estany. Repassa la seva protecció com a Bé Cultural d’Interès Nacional. També explica el pla especial de protecció i ordenació de l’entorn de l’Estany de Banyoles.

“Espai Estany” Programa 31 de 5/10/2011

El Consoci de l’Estany i el “LIFE Projecte Estany”. En Jordi Bosch, Director del Consorci de l’Estany i en Miquel Campos, tècnic-coordinador del LIFE Projecte Estany, expliquen els objectius i les actuacions que porta a terme el Consorci, i concretament les vinculades al LIFE Projecte Estany. Programa d’inici de temporada tardor-hivern 2011.

“Espai Estany” Programa 30 de 18/6/2011

Resum i estat de situació del LIFE Projecte Estany. En Miquel Campos, tècnic-coordinador del LIFE Projecte Estany, explica les accions que s'han dut a terme des de l'inici del projecte i realitza una valoració global fins a l’actualitat. Carles Feo, tècnic del LIFE Projecte Estany, dóna informació sobre la recuperació d’espècies autòctones i la campanya de difusió i divulgació del projecte.

“Espai Estany” Programa 29 de 4/6/2011

El Pla de maneig d'hàbitats i espècies de l'Estany i el pla de gestió de pesca. En Miquel Campos, tècnic-coordinador del LIFE Projecte Estany, respon a les preguntes formulades sobre el Pla de Maneig dels hàbitats i espècies de l'Estany i en Quim Pou, tècnic especialita del Projecte Estany, incideix sobre el Pla de Gestió de pesca a l'Estany.

“Espai Estany” Programa 28 de 28/5/2011

El Reglament d’Activitats de l’Estany de Banyoles. L’Albert Cicres, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Banyoles, explica quin és l’objectiu del reglament, quines activitats es poden realitzar, tràmits, etc.

“Espai Estany” Programa 27 de 21/5/2011

El Tractat Internacional RAMSAR. En Carles Feo, tècnic del LIFE Projecte Estany, explica l’objectiu principal del tractat internacional RAMSAR i la seva importancia en la conservació a través d’actuacions locals i la cooperació internacional.

“Espai Estany” Programa 26 de 14/5/2011

El Plan de Espacios de Interés Natural (PEIN). Entrevista a Miquel Campos, coordinador técnico del Consorci de l’Estany. Explica qué objectivos tiene y cuales son los valores del espacio natural protegido del lago de Banyoles.

“Espai Estany” Programa 25 de 7/5/2011

La xarxa Natura 2000. Entrevista a Miquel Campos, coordinador tècnic del Consorci de l’Estany.

“Espai Estany” Programa 24 de 16/4/2011

El marc legal de protecció de la zona lacustre de l’Estany de Banyoles. En Miquel Campos, coordinador tècnic del Consorci de l’Estany, explica les singularitats del sistema càrstic de Banyoles i de les seves figures de protecció legal.

“Espai Estany” Programa 23 del 9/4/2011

L'adequació de la bassa del Parc de la Draga. En Carles Feo, tècnic del LIFE Projecte Estany, explica la preparació, la funcionalitat i servei d’aquesta bassa per al projecte LIFE.

“Espai Estany” Programa 22 del 2/4/2011

La Restauració dels marges de la riera de Can Morgat. En Carles Feo, tècnic del LIFE Projecte Estany, explica quin és l’objectiu de la restauració dels marges de la riera de Can Morgat.

“Espai Estany” Programa 21 del 26/3/2011

La restauració dels boscos de ribera de l’Estany de Banyoles. En Miquel Campos, tècnic-coordinador del LIFE Projecte Estany, explica què són els boscos de ribera, quins són els punts d’actuació en el marc del LIFE i quines espècies es pretén afavorir.

“Espai Estany” Programa 20 del 19/3/2011

La vegetació: plantes exòtiques invasores a l’Estany de Banyoles. En Miquel Campos, tècnic-coordinador del LIFE Projecte Estany, explica quines espècies de plantes invasores afecten a l’espai natural de l’Estany de Banyoles. El seu origen i efectes.

“Espai Estany” Programa 19 del 12/3/2011

Les altres espècies d'animals afavorides pel LIFE Projecte Estany. En Carles Feo, tècnic del LIFE Projecte Estany, explica quines són les espècies afavorides a l’Estany i perquè.

“Espai Estany” Programa 18 del 5/3/2011

La tortuga d’Estany (Emys orbicularis) de l’Estany de Banyoles. Entrevista a Joan Budó del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera, col•laboradors del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 17 del 26/2/2011

El barb de muntanya (Barbus meridionalis) a l’Estany de Banyoles. Entrevista a Quim Pou tècnic especialista en peixos del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 16 del 19/2/2011

Les nàiades o musclos de riu de l’Estany de Banyoles. Entrevista al Dr. Rafael Araujo conservador del Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid (CSIC).

“Espai Estany” Programa 15 del 12/2/2011

La nostra fauna, importància de les espècies autòctones. Entrevista a Miquel Campos tècnic coordinador del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 14 del 5/2/2011

La campanya de difusió del LIFE Projecte Estany. Entrevista a Lluís Figueras responsable de comunicació del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 13 del 29/1/2011

Les campanyes de captura de tortugues exòtiques de l’Estany. Entrevista a Carles Feo tècnic del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 12 del 22/1/2011

Les tortugues exòtiques de l’Estany de Banyoles. Entrevista a Carles Feo tècnic del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 11 del 15/1/2011

Campanyes de captura de peixos I. Entrevista a Quim Pou tècnic especialista en peixos del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 10 del 18/12/2010

Les introduccions de peixos exòtics a l’estany de Banyoles (II). Entrevista a Quim Pou tècnic especialista en peixos del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 9 del 11/12/2010

Les introduccions de peixos exòtics a l’estany de Banyoles (I). Entrevista a Quim Pou tècnic especialista en peixos del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 8 del 04/12/2010

Les introduccions d’espècies exòtiques a l’estany de Banyoles: les vies d’entrada i tipus d’espècies. Entrevista a Carles Feo tècnic del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 7 del 27/11/2010

Aclarint conceptes: Què és la biodiversitat?, Quines són les espècies autòctones i les exòtiques?, I les invasores?. Entrevista a Carles Feo tècnic del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 6 del 20/11/2010

Exposició de les raons del LIFE Projecte Estany. Entrevista a Miquel Campos, tècnic coordinador del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 5 del 13/11/2010

Presentació de les actuacions previstes del LIFE Projecte Estany. Entrevista a Miquel Campos, coordinador tècnic del projecte.

“Espai Estany” Programa 4 del 6/11/2010

Els objectius del LIFE Projecte Estany: què es vol fer i com es farà. Reportatge de Ràdio Banyoles.

“Espai Estany” Programa 3 del 30/10/2010

Presentació del LIFE Projecte Estany - Millora de les espècies de l'Estany de Banyoles. Entrevista a Miquel Campos, coordinador tècnic del LIFE Projecte Estany.

“Espai Estany” Programa 2 del 16/10/2010

Presentació de la Festa del Peix i la seva commemoració del centenari de la primera celebració. Entrevista de Georgina Gratacós, Conservadora del Museu Darder.

“Espai Estany” Programa 1 del 9/10/2010

Presentació del programa “Espai Estany”. Presentació del nou programa de Ràdio Banyoles amb l’entrevista del president del Consorci de l’Estany, Salvador Ros.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life