Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

SALUT PER A TOTS: la gestió de la xarxa d’itineraris a peu i en bicicleta de l’entorn de l’Estany

01-12-2021:CPM -

Una visió integral de la salut, que consideri la qualitat de vida com a marc de referència, permet definir polítiques de salut pública i desenvolupar accions de promoció de la salut realistes i ajustades a les necessitats de la població. Els Espais Naturals aporten un bon estat del benestar físic, mental i social als usuaris i visitants.

L’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles disposa d’una infraestructura de qualitat amb la finalitat de poder visitar i gaudir de la natura de forma compatible a l’ús ordenat dels visitants. Actualment existeixen 4 rutes a peu o en bicicleta que transcorren per 30 km i que els usuaris poden seleccionar i realitzar en funció del seu grau de dificultat. Les rutes són:

1 – Volta a l’Estany de 8 km i de 2 hores i 30 minuts de durada. 2 – Ruta de la Puda i les Estunes de 2 km i 1 hora de durada. 3 – Ruta de Can Morgat i Puig Clarà de 7 km i 2 hores de durada. 4 – Ruta de Lió i el Puig de Sant Martirià de 7 km i 2 hores de durada. 5 – Ruta la Platja d’Espolla de 2 km i 45 minuts.

El Consorci de l’Estany, entitat pública que gestiona l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles i de la Platja d’Espolla, entre altres objectius treballa pel desenvolupament local sostenible per millorar les condicions de vida de la població. A més és l’ens públic que vetlla pel manteniment de les finques públiques i en custòdia.

D’ençà de la seva creació el 2004, ha dedicat molts esforços tècnics i financers en l’ordenació i millora de la xarxa de camins i itineraris a peu o en bicicleta.

El passat 29 de març de 2021, a través de DIPSALUT (Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona) es va atorgar una subvenció de 20.000,00 € pel projecte “Manteniment de la xarxa d’itineraris a peu o en bicicleta de l’entorn immediat de l’Estany de Banyoles” d’un import total de 26.996,57 €.

Les tasques previstes s’han dut a terme durant 4 mesos de juny a setembre. Han consistit en el manteniment de marges de paviments durs; el manteniment de superfícies toves de sauló o sub-base que corresponen al ferm; el manteniment de passeres, tanques i senyals; l’esporga baixa i retirada d’arbres/branques caigudes; les segues de marges; la recollida de deixalles, etc.

Els treballs han estat executats pel personal de l’Àrea especialitzada del Consell Comarcal del Pal de l’Estany “El Centre el Puig”. Hi han participat un monitor més dos usuaris del centre en dies feiners, i un usuari en els dies festius.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life