Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Tortugues d’estany i nàiades a l’estand del Consorci de l’Estany a la Fira de Sant Martirià

09-06-2023:CPM -
Durant els dies 18, 19 i 20 de novembre es va celebrar la Fira de Sant Martirià al Parc de la Draga amb la participació del Consorci de l’Estany. Dins l’espai reservat per la mostra de races autòctones, l’organització de la Fira va convidar a la participació del Consorci de l’Estany per al muntatge d’un estand amb una mostra d’espècies autòctones relacionades amb el “Projecte Estany” finançat per la Unió Europea pels Fons LIFE+ NATURA.
Aquesta activitat està vinculada a l’acció D.5. “Xerrades i activitats sobre el projecte LIFE” dins el Projecte Estany. Aprofitant la celebració del Firestany (http://www.firasantmartiria.cat) es va creure oportú organitzar un estand amb informació del Consorci de l’Estany, del Projecte LIFE, amb exemplars de tortuga d’estany vius i closques de nàiades. L’organització de la Fira també va mostrar molta disposició a incorporar novetats i va col·laborar en tot moment per a oferir-nos un espai en condicions per a la exposició del nostre material. Les tortugues d’estany exposades procedien del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera, entitat que va col·laborar intensament també en l’organització.
Firestany2011_AlbertVilardell (7).JPG
 
L’estand del Consorci de l’Estany a la Firestany disposava de dos muntatges de piscines: una amb tres tortugues d’estany (Emys orbicularis) adultes, i l’altre amb closques de nàiades. També hi havia quatre plafons amb quatre de les lones del conte d’en blauet. En un costat hi havia dos aquaris, un amb una mostra de closques de les quatre espècies de nàiades o musclos de riu que viuen a l’Estany i una altra amb 10 cries de tortuga d’estany. En un costat de l’estand hi havia dues lones impreses amb una fotografia de la tortuga de rierol i una altra de la tortuga d’estany. També hi havia un roll-up amb informació del “Projecte Estany”.
 
A la taula amb informació també hi havia material de l’entitat Limnos que va col·laborar en la gestió de l’estand, especialment amb la vigilància i control de les tortugues, gràcies als seus 11 voluntaris del seu programa de voluntariat ambiental, que van fer possible la realització de l’activitat. També hi havia material del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera (CRT), tant tríptics, com uns cartells amb informació del Centre i del projecte d’apadrinar una tortuga.
 
Les activitats es van veure deslluïdes per la pluja intensa caiguda el dissabte i el diumenge a la tarda que va obligar a acabar abans. Es calcula que al llarg dels tres dies han passat per la fira entre 10 mil i 15 mil persones, unes 20 mil menys que en les darreres edicions. El divendres van passar més de 1000 escolars durant matí i tarda. L’activitat s’ha valorat molt positivament pel que s’espera repetir-la durant el 2012.
Firestany_17-18-19-11-2011_CE (8).jpg

Firestany_17-18-19-11-2011_CE (8).jpgMapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life