Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Dia Mundial dels Ocells 2010 a l'Estany de Banyoles

Dia Mundial dels Ocells 2010

El passat 2 i 3 d’octubre de 2010 es va celebrar el Dia Mundial dels ocells a l’Estany de Banyoles, un acte organitzat per Limnos, el Consorci de l'Estany i el Museu Darder.EIE. El dissabte 2 es va organitzar un taller amb una intervenció del programa de voluntariat de LIMNOS on van participar una trentena de persones. Es va realitzar un taller d’anellament cientific d’ocells, un taller de construcció de trampes per a tortugues, un taller de construcció de caixes niu i un taller de creació de menjadores especialment destinat als més petits.

L’activitat d’anellament cientific ha facilitat el coneixement d’una tècnica utilitzada pel coneixement dels ocells i que ha permès tenir ben a prop dels assistents l’avifauna de l’Estany. El taller de construcció de caixes niu ha servit per a tenir preparades una vintena de caixes niu per a ser instal•lades la propera primavera. I el taller de creació de menjadores ha servit per a conèixer les possibilitats que els diferents models ofereixen  per a facilitar alimentació i per a disposar de punts d’observació per a començar a familiaritzar-se amb les espècies d’ocells més abundants. Finalment s'han construït un model de trampes de tortugues i s'han pogut veure algunes de les espècies de tortugues ja capturades din el "Projecte Estany" del Consorci de l'Estany.

Fins el proper 17 d’octubre hi haurà l’oportunitat de participar en el concurs “... i aquest ocell quin és?". Basat en la identificació dels ocells que estaran senyalitzats i exposats a l’Espai Darder del Museu Darder. S’han preparat dos nivells del concurs, un de bàsic i un de nivell mitjà, per a permetre la màxima participació. Hi haurà premi pels guanyadors de cadascuna d’aquestes categories.
 Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life