Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

· Restauraran el bosc de Can Morgat de Porqueres i hi permetran l'accés públic (9/06/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / Sònia Tubert - El bosc de Can Morgat, al costat de l´estany de Banyoles, es restaurarà i es convertirà en una àrea de lleure i d´observació de l´entorn natural. La Fundació Territori i Paisatge i l´Ajuntament de Porqueres han adquirit una vintena d´hectàrees a aquesta zona i les han cedit al Consorci de l´Estany perquè puguin dur-hi a terme les actuacions. Des de la Fundació ja han anunciat la seva intenció d´anar adquirint els terrenys que hi ha al seu voltant per continuar el projecte.

La iniciativa s´emmarca en el projecte Life Nature de restauració dels ambients aquàtics de Porqueres i Banyoles. La formalització de la compra es va fer ahir en un acte celebrat a l´Ajuntament de Porqueres.
La intenció del projecte és reintroduir en aquest espai espècies com la llúdriga i la cigonya. En aquest sentit, es vol intentar que les llúdrigues que s´han deixat anar en altres espais com ara el Fluvià arribin fins aquí, i l´any vinent s´instal·laran els primers nius per a cigonyes.
També es vol protegir el bosc de ribera i els prats més propers a l´estany. A més, es potenciaran una sèrie de basses petites i d´aigües poc profundes per poder-hi albergar fauna que no es podria posar a l´estany.
Zona d´accés públic
La intenció final és que els visitants puguin accedir de manera lliure o controlada a aquest espai que fins ara era privat i que es convertirà en un important punt d´observació de la natura.
El president del Consorci de l´Estany i alcalde de Porqueres, Xavi Gifra, ha explicat que aquest mateix mes de juny es volen tenir completament definits i redactats els projectes que han d´establir les actuacions concretes que s´hi faran.
Les primeres accions es podrien fer la propera tardor o hivern ja que, segons ha dit Gifra, és la millor època per fer-les. El president del Consorci també ha confirmat que hi ha previst adquirir més terrenys, i que els representants de la Fundació Territori i Paisatge s´han mostrat disposats a «anar comprant els que hi ha a tocar d´ells».
La Fundació ha adquirit ara 17 hectàrees de terreny, a un preu de 312.958 euros, i l´Ajuntament de Porqueres ha comprat gairebé 3 hectàrees, que li han costat 51.300 euros. Un cop adquirits els terrenys, la Fundació i el Consorci de l´Estany han signat un conveni d´ús de la finca per un període de deu anys. La cessió es pot prorrogar de manera indefinida per períodes de la mateixa durada.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life