Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

El Consorci de l'Estany exposarà peixos i tortugues autòctons al Firestany

12-06-2023:CPM -

 Els dies 16, 17 i 18 es celebra la 34ª edició de la Fira de Sant Martirià de Banyoles al Parc de la Draga), i el Consorci de l’Estany disposarà d’una carpa i un espai expositiu per a mostrar la tasca desenvolupada en la conservació de la biodiversitat.

L'espai expositiu del Consorci compta amb el suport dels organitzadors de la Fira, així com amb la participació del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera i voluntaris ambientals de l’associació Limnos.

Creiem que és una molt bona oportunitat per incidir en la població local, entre 15.000 i 20.00 visitants a la Fira, sobre la problemàtica de conservació de les espècies de fauna autòctona, i en especial la problemàtica derivada de la introducció d’espècies exòtiques. L’any passat ja es va dedicar l’espai expositiu al Projecte Estany, i es van mostrar tortugues aquàtiques autòctones, la tortuga d’Estany i la Tortuga de rierol.

Aquest s vol mostrar exemplars de peixos autòctons, com el barb de muntanya que actualment son objecte del Projecte Estany. Es veuran diferents aquaris amb uns pocs exemplars, entre 5 i 10, de les quatre espècies de peixos autòctons que podem trobar a l’Estany: el barb de muntanya (Barbus meridionalis), la bagra (Squalius laietanus), la bavosa de riu (Salaria fluviatilis) i l’anguila (Anguilla anguilla). L’espai es complementaria amb material divulgatiu del projecte Estany, i amb tortugues aquàtiques autòctones. 

Tots els exemplars exposats formen part dels exemplars mantinguts en captivitat temporalment per al laboratori de cria de nàiades que té en funcionament el Consorci de l’Estany dins el Projecte Estany, per als quals es disposa de la corresponent autorització de captura i tinença.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life