Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Micromecenatge per apadrinar tortugues d´estany en perill

10-02-2016:CPM -

Entitats gironines treballen en la recuperació i la protecció d'un rèptil en risc d'extinció.

Es poden apadrinar tortugues d’estany que seran alliberades a l’Estany de Banyoles, i també es pot apadrinar un espai amb tortugues com les llacunes de Can Morgat. El Consorci de l’Estany és també una de les entitats col·laboradores en aquest projecte desenvolupat per la Fundació Emys i Limnos.

Extret d'una notícia del Diari de Girona

La tortuga d'estany, una espècie en perill d'extinció i especialment vulnerable als canvis que es produeixen en el seu entorn natural, ha mobilitzat les principals entitats catalanes dedicades a la seva conservació en una campanya de micromecenatge per contribuir a la seva conservació. Entre elles, n'hi ha dues de gironines: l'associació de defensa del patrimoni natural del Pla de l'Estany Limnos i la Fundació Emys, amb seu a Riudarenes i dedicada a les tasques de recerca i de conservació.

Limnos és una de les entitats que animen a participar en la campanya, que va difondre de manera especial durant les festes de Nadal però que continua en marxa. L'apadrinament es realitza en l'hàbitat natural de l'animal i en qualsevol dels onze punts de Catalunya on aquesta espècie en risc de desaparició està censada i és objecte de projectes de recuperació. En terres gironines, l'elecció passa pels Aiguamolls de l'Empordà, el Pla de la Selva, el Baix Ter o l'estany de Banyoles.

Des de fa anys, la tortuga d'estany (Emys orbicularis) centra diversos projectes de preservació i de reimplantació d'aquest rèptil en espais naturals com l'estany de Banyoles i Porqueres o els estanys de Sils. La campanya de micromecenatge i adopció és una iniciativa conjunta de les diferents organitzacions ambientals que treballen en la seva recuperació.

Els diners que es recaptin es destinaran íntegrament a les tasques de monitoreig i gestió que realitzen aquestes entitats sense ànim de lucre per tal de garantir un entorn adequat a les necessitats d'aquest rèptil. Els projectes que estaran en marxa al llarg del 2016 es poden consultar a través dels seus webs.

Fase de consolidació

La campanya d'apadrinament es va endegar poques setmanes abans del Nadal i s'emmarca en la fase de consolidació del projecte Tortuga d'Estany que lidera la Fundació Emys, amb la participació de Limnos i la col·laboració del Centre de Reproducció de Tortugues, la Fundació Catalunya la Pedrera i el Consorci de l'Estany d'Ivars, entre d'altres; a més del suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Les persones que apadrinin tortugues d'estany rebran un obsequi i un document acreditatiu, podran participar en una trobada anual i, també, en les activitats i els censos que facin les entitats beneficiàries; al mateix temps que rebran informació de totes les actuacions que les entitats duguin a terme durant l'apadrinament.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life